Øker, men ikke nok

Minst populær blant egne velgere

Bare 4 av 10 Ap-velgere mener Jonas Gahr Støre gjør en god jobb. Det gjør ham til partilederen med minst støtte hos egne velgere.

KONSER PÅ JOBBEN: Jonas Gahr Støre sier andre får vudere hvorfor han ikke gjør det bedre på målingene. Selv vil han konsentrere seg om jobben han skal gjøre. Foto: Hans Arne Vedlog
KONSER PÅ JOBBEN: Jonas Gahr Støre sier andre får vudere hvorfor han ikke gjør det bedre på målingene. Selv vil han konsentrere seg om jobben han skal gjøre. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

For Jonas Gahr Støre har dårlige meningsmålinger blitt den nye normalen. Heller ikke i desember er resultatene oppløftende for Ap-lederen.

Selv om han går fram 4 prosentpoeng fra bunnnoteringen i oktober, er det bare 20 prosent som mener han gjør en god jobb som partileder for Arbeiderpartiet.

Bare KrFs partileder Kjell-Ingolf Ropstad er under ham på lista.

Ropstad gjør derimot et byks på 30 prosent hos egne velgere i desember, fram til 67 prosent. Det gjør at Ap-lederen scorer aller dårligs blant egne velgere.

Bare 44 prosent av dem svarer at han gjør en god jobb som partileder.

- Jeg konsentrerer meg om å jobbe for at vi skal løfte oss sånn at vi får sjansen til å gjennomføre en mer rettferdig politikk, sier Støre på spørsmål om hvorfor velgerne ikke er mer fornøyd.

HOLD UT: Tidligere Ap-leder, Thorbjørn Jagland, gir noen råd til Jonas Gahr Støre. Vis mer

Vedum på topp

I motsatt ende troner Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum. Senterpartiet ble målt til Norges største parti på meningsmålingen i Dagbladet i desember, så det er kanskje ikke overraskende at velgerne er fornøyd.

72 prosent av de spurte mener Vedum gjør en god jobb for eget parti. Blant hans egne velgere er andelen 94 prosent.

- Det er en hyggelig tilbakemelding å få. Dette handler nok mest om politikken vår, det at folk opplever at Senterpartiet tar dem på alvor. At Senterpartiet gjør en god jobb handler først og fremst om lagarbeidet, fra våre nasjonale politikere på Stortinget til medlemmene. Så dette er en måling jeg vil gi videre til alle som er med på laget, sier Vedum.

Høyre sliter – Erna skinner

Strategene i Høyre har lenge vurdert Høyre-lederen som sitt sterkeste kort. Selv om Høyre-leder Erna Solberg er på god kurs til å tape valget neste år, er velgerne superfornøyd med hennes innsats som partileder. Bare Vedum gjør det bedre.

63 prosent mener Erna Solberg gjør en god partilederjobb. Hos hennes egne velgere svarer 93 prosent det samme.

På spørsmål om hvordan de skal klare å stoppe velgerlekkasjen til Senterpartiet, svarer Høyre-nestleder Tina Bru ved å vise til sin populære partileder.

– Valget neste år blir et valg mellom Erna, Støre eller Vedum som statsminister. Med Erna i spissen skal vi jobbe for å fortjene velgernes tillit. Vi skal vise at vi har de beste løsningene for å ta Norge trygt ut av krisen og skape flere jobber i hele landet, sier hun.

Melby tilbake

Venstre-leder Guri Melby er den eneste partilederen som går tydelig ned i desember. Med en nedgang på 4 prosentpoeng er det nå bare 24 prosent som mener hun gjør en god jobb for Venstre. Blant egne velgere svarer 6 av 10 det samme.

Siv Jensen har hatt kraftig turbulens i egne rekker de siste dagene, med fylkeslaget i Oslo som er satt under administrasjon og fylkeslederen som er avsatt. På målingen som er tatt opp mandag til onsdag får hun uavhengig av dette kraftig vekst. Blant egne velgere øker hun med 13 prosentpoeng . 58 prosent av dem mener hun gjør en god jobb. Eksternt er det 33 prosent som mener hun gjør en god jobb.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer