Minst seks døde da bygninger kollapset

Dødstallet stiger etter at to bygninger raste sammen i Philadelphia i USA onsdag. Minst seks er døde, opplyser myndighetene i byen.

STIGENDE DØDSTALL: Redningsmannskaper kom raskt på plass etter bygningskollapsen i Philadelphia i USA onsdag. Men fortsatt vet man ikkehvor mange som befant seg i den kollapsede bygningen. Foto: Reuters / NTB scanpix
STIGENDE DØDSTALL: Redningsmannskaper kom raskt på plass etter bygningskollapsen i Philadelphia i USA onsdag. Men fortsatt vet man ikkehvor mange som befant seg i den kollapsede bygningen. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er minst 13 personer skadd.

ABC News melder at mannskap fra brannvesenet i Philadelphia, sier at en stor del av bygningsmassen fra de to kollapsede husene fortsatt må gås igjennom.

Philadelphias ordfører Michael Nutter sier at letingen vil fortsatte utover natten amerikansk tid.

- Vi har ikke visst, og vi vet fortsatt ikke, hvor mange mennesker som faktisk befant seg i butikken eller på fortauet eller i området rundt, sier han.

Dødstallet kan derfor stige.

Butikk Brannmannskaper begynte onsdag å grave med bare hender i ruinene av de to bygninger som raste sammen i nærheten av sentralstasjonen i Philadelphia, som ligger i delstaten Pennsylvania i USA.

Politiet har bekreftet at i alt 14 personer er reddet ut av ruinene. Av disse er 13 innlagt på sykehus.

I den ene bygningen lå det en Fretex-butikk. I den andre bygningen lå det en stengt butikk i første etasje og leiligheter høyere oppe.

Ulykken skjedde mens rivningsarbeid var i gang i den ene bygningen, opplyser brannvesenet.

«Som et godstog» Mark Newell ble vitne til hendelsen. Han sier at det hørtes ut «som et godstog» da bygningene falt sammen, og at det umiddelbart ble klart at folk var fanget i ruinene.

SEKS DØDE: Minst seks er døde etter at to bygninger kollapset i Philadelphia. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix.
SEKS DØDE: Minst seks er døde etter at to bygninger kollapset i Philadelphia. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix. Vis mer

- Man kunne høre stønn, sier Newell til Philadelphia Inquirer.

En polititalskvinne sier det ikke var noen eksplosjon på stedet. Hun beskriver kollapsen som en arbeidsulykke.

- Du ville ha sett store mengder støv i lufta hvis det var en eksplosjon, forklarer talskvinnen.

Etter ulykken måtte politiet be tilskuere og fjernsynshelikoptre om å fjerne seg fra stedet, slik at mannskapene kunne lytte etter tegn på liv.

(NTB)

UNDER RIVNING: Ulykken skjedde mens rivningsarbeid var i gang i den ene bygningen, opplyser brannvesenet. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz
UNDER RIVNING: Ulykken skjedde mens rivningsarbeid var i gang i den ene bygningen, opplyser brannvesenet. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz Vis mer