Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst seks døde etter monsunregn i Thailand

Flom i flere provinser. 

UVÆR: Soldater i Thailand dytter en båt gjennom gatene i Sungai Kolok-distriktet i Thailand. Foto: AFP / MADAREE TOHLALA
UVÆR: Soldater i Thailand dytter en båt gjennom gatene i Sungai Kolok-distriktet i Thailand. Foto: AFP / MADAREE TOHLALA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst seks personer skal ha omkommet som følge av massivt regnvær i Thailand, melder AFP, ifølge Channel NewsAsia.

Bangkok Post skriver at flom preger provinsene Phatthalung, Yala, Trang, Narathiwat og Nakhon Si Thamarat. I tillegg merkes uværet i Malaysia.

i Phatthalung skal 507 landsbyer i elleve ulike områder være oversvømt. Det involverer nesten 60 000 mennesker.

Det uvanlig kraftige regnet er forventet å fortsette fredag, men skal ifølge avisa avta utover lørdagen.

Tuula Fitzpatrick eier et gjestehus på øya Samui sør i Thailand. Hun sier til AFP at uværet er det verste de har opplevd på over et tiår.

- Jeg har bodd her i 12 år og jeg har aldri sett noe så ille. Det var skummelt. Flere av de ansatte kom seg ikke på jobb.

Uværet skal ha ført til forsinkelser i flyavganger og satt en stopper for turister på et tidspunkt hvor sesongen er på topp.

- Vi har ikke noen spesielle råd med tanke på værsituasjonen, foruten av man følger råd fra thailanske myndigheter, sier Ane Haavardsdatter Lunde, pressetalsperson i Utenriksdepartementet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling