Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Minst seks døde i coronaopprør

Innsatte i flere italienske fengsler gjør opprør mot virusbestemmelser. Det meldes om flere dødsfall.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Det brøt ut opprør i flere italienske fengsler i går. Innsatte protesterte mot nye tiltak som skulle beskytte mot spredning av coronaviruset, blant annet forbud mot familiebesøk, ifølge NTB.

Nå melder Corriere della sera at seks innsatte skal ha blitt drept i opptøyene som fulgte i Modena.

Lokale medier melder nå om flere opptøyer i ulike fengsler rundt om i landet, blant annet i Milano. I Foggia, lenger sør i landet, skal sikkerhetspersonell ha gjort flere arrestasjoner i dag. Det meldes om dødsfall flere steder, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Dagbladet oppdaterer denne saken fortløpende.

RASTE SAMMEN: Et seks etasjer høyt kinesisk hotell i byen Quanzhou i provinsjon Fujian øst i Kina kollapset lørdag kveld lokal tid. Bilder fra CNN. Reporter. Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Søndag var det opptøyer i Napoli, i Modena, i Frosinone i det midtre Italia og i Alexandria i nordvest protesterte innsatte mot reglene, ifølge fagforeningen til fengselsansatte. Reglene forbyr blant annet familiebesøk.

Søndag ble det opplyst at to fengselsbetjenter ble skadd og rundt 20 ansatte måtte forlate fengselet i Modena etter at de innsatte lot raseriet løpe av med seg. En innsatt døde søndag under uklare omstendigheter i det samme fengselet.

I Frosinone, sør for Roma, måtte politiet tilkalles da et hundretall fanger barrikaderte seg i en av fengselets avdelinger i protest mot reglene.

De innsatte satte opp en liste med krav, blant annet retten til å få besøk av familie, og de skal ha forsøkt å forhandle med fengselsledelsen.

Hele Norges coronakart