Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst seks døde i skogbrann i California

To barn og deres bestemor døde i brannene lørdag.

SEKS DØDE: Skogbrannen i Carr i California rammer et område på 32 749 hektar og har nesten doblet seg siden fredag. Minst seks er døde. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
SEKS DØDE: Skogbrannen i Carr i California rammer et område på 32 749 hektar og har nesten doblet seg siden fredag. Minst seks er døde. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst seks mennesker, deriblant tre sivile, har mistet livet i skogbrannene i California, opplyser lokale myndigheter lørdag. Flere er savnet.

Cal Fire bekrefter lørdag at to barn og deres bestemor i 70-årene har omkommet i Carr. Ifølge AP var barna fire og fem år gamle. Skogbrannen som startet i området mandag omfatter et område på 32 749 hektar og har nesten doblet sitt omfang siden fredag.

I tillegg bekreftes at enda en av brannmannskapene er død. Vedkommende mistet livet i brannen i Ferguson som har beveget seg oppover mot nasjonalparken Yosemite sentralt i California.

Dødstallet har nå steget til seks. I tillegg er 17 personer meldt savnet, ifølge Reuters.

Lørdag erklærte USAs president Donald Trump unntakstilstand i California, etter at delstatsguvernør Jerry Brown i California gjorde det samme i det nordlige fylket Shasta og ba om føderal hjelp.

Mer enn 10 000 brannfolk er satt i sving for å kjempe mot 14 ulike skogbranner rundt om i California.

Tidligere denne uken, torsdag og fredag, ble to brannfolk bekreftet omkommet i brannen.