Minst seks døde i uvær

Kraftige stormer herjer Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kraftig vind og store mengder nedbør har tvunget hundrevis av mennesker til å evakuere fra hjemmene sine i østre deler av Australia, melder BBC.

Motorvei kollapset

Politiet har bekreftet at minst seks mennesker er drept i uværet. Fire personer, en kvinne og hennes tre barn ble funnet døde i en bil.

Sannsynligvis ble bilen de satt i tatt av vannmassene etter at en motorvei kollapset ved byen Somersby, rundt åtte mil nord for Sydney. Redningsteam leter nå etter kroppen til faren, som foreløpig ikke er funnet.

Tidligere har politiet funnet kroppene til et ektepar i 50-årene. Bilen de satt i, ble skylt vekk fra en bro.

Det fryktes nå at tallet på antall døde vil stige. Minst to personer som er meldt savnet, er ikke funnet.

Uten strøm

Strømleverandøren EnergyAustrlia opplyser i dag om at 200 000 hjem og arbeidsplasser i regionene Hunter Valley og Central Coast og i Sydney er uten strøm. De frykterat det kan forbli slik utover neste uke.

DØDE: Sannsynligvis omkom hele familien på fem da motorveien brast sammen og bilen deres ble tatt med av kraftige vannmasser. Foto; Mark Baker/AP/Scanpix
DØDE: Sannsynligvis omkom hele familien på fem da motorveien brast sammen og bilen deres ble tatt med av kraftige vannmasser. Foto; Mark Baker/AP/Scanpix Vis mer

- Dette er den verste stormen og de verste ødeleggelsene vårt elektrisitetsnettverk har opplevd på mer enn 30 år, sier Geoff Lilliss i EnergyAustralia til Sydney Morning Herald newspaper.

KOLLAPSET: Motorveien ved byen Somersby kollapset på grunn av uværet som herjer Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer