Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst seks drept i bombeattentat

To eksplosjoner rystet Jerusalem i går kveld. Minst seks personer er drept og over 150 er skadd. - En av de verste aksjonene noen sinne, sier utenriksminister Peres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan være en gjengjeldelsesaksjon etter at israelske soldater drepte to unge palestinere på 11 og 18 år tidligere på dagen.

To selvmordsbombere sprengte seg selv i luften i en populær handlegate i Jerusalems sentrum. I tillegg til de to palestinerne, er minst seks personer drept og over 150 skadd, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Et øyenvitne forteller til Reuters om forferdelige scener.

- Jeg så folk uten armer og en 10 år gammel gutt trekke pusten for siste gang, sier Yosi Mizrahi.

Luktet brent hår

Handlestrøket er vanligvis fullt av unge mennesker lørdag kveld. I gatene løp redde unge israelere og skrek i mobiltelefonene sine. Eli Shetreet (19) så kropper bli kastet opp i luften:

- Mange gråt og mange falt, og jeg kjente lukten av brent hår, sier hun.

Like etter selvmordsbombene, eksploderte en bil på en parkeringsplass like ved. Ifølge politimester Mickey Levy ble ingen skadet i den eksplosjonen.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for eksplosjonene i Jerusalem lørdag, men Hamas-leder Abdel Aziz Rantisi sa at Hamas kom til å fortsette med angrep mot Israel, melder AP.

Sharon vurderer hjemreise fra USA

- Dette er en av de verste aksjonene vi noen gang har sett, sier Israels utenriksminister Shimon Peres.

Lørdagens selvmordaksjoner kom bare to dager etter at en palestiner fra Islamic Jihad, islamsk hellig krig, sprengte seg selv og en buss i luften. Tre personer ble drept.

Ifølge NTB arresterte palestinsk politi lørdag minst ti medlemmer av islamsk hellig krig.

Israels statsminister Ariel Sharon er på besøk i USA, og skal etter planen møte president George W. Bush mandag. Han er informert om terroraksjonene og overveier om han skal reise hjem.

BÆRES BORT: En skadd israeler fraktes bort fra åstedet.Foto: REUTERS
KAOS: Redningsarbeidere gir førstehjelp til skadde personer. Samtidig er det fullt kaos i gatene.Foto: AFP
ÅSTEDET: De skadde personene er fraktet bort og de døde dekket til i handlegata.Foto: AP
Hele Norges coronakart