Minst seks drept i togkollisjon i Washington D.C.

70 pendlere på vei hjem ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dødstallene har steget siden de første rapportene om togkollisjonen i Washington kort tid før midnatt norsk tid. I 03-tida er det offisielle antallet døde seks, mens over 70 skal være skadd.

- Jeg skrev SMS-er på mobilen da jeg kjente en hump i toget. Sekunder seinere stoppet det fullstendig - og vi fløy gjennom kupeen, forteller passasjer og sykepleier Jodie Wickett.

Fører døde
Sammenstøtet var så kraftig at vogner fra det ene toget ble liggende oppå det andre. Brannmannskaper måtte skjære seg gjennom de forvridde vognene for å komme til innestengte og fastklemte passasjerer.

- Det var et skrekkelig syn; den ene vogna var nesten fullstendig sammentrykt, sier Washingtons borgermester Adran Fenty ifølge CNN.com.

Blant de omkomne er den kvinnelige føreren av det ene toget.

De to togene krasjet mellom stasjonene Takoma og Fort Totten, ikke langt fra grensa mellom District of Columbia og delstaten Maryland, ifølge Washingtonpost.com.

Ukjent årsak
Årsaken til ulykken er ikke klarlagt, men det er på det rene at de to forstadstogene krasjet mens det ene sto i ro og det andre var i fart.

Ulykken skal nå etterforskes av den amerikanske ulykkeskommisjonen for transport (NTSB). Resultater forventes ikke før om flere dager, ifølge Metro.

Krasjen er den alvorligste togulykken i Washington Metropolitan Area Transit Authoritys (Metros) historie - men dette er bare andre gang to Metro-tog krasjer med hverandre; forrige gang var i 2004. Man må så langt tilbake som 1982 for å finne forrige dødsulykke; den gang omkom tre personer i en avsporing.

DREPT: En av de omkomne fires ut av et av togvrakene. Foto: ALEX WONG/GETTY/AFP/SCANPIX
DREPT: En av de omkomne fires ut av et av togvrakene. Foto: ALEX WONG/GETTY/AFP/SCANPIX Vis mer