Minst seks drept og 23 skadd i eksplosjoner i Kabul

Flere eksplosjoner har rammet et område ved en sjiamuslimsk helligdom i Afghanistans hovedstad Kabul.

FLERE EKSPLOSJONER: En person blir ført inn på intensivavdelingen på et sykehus i Kabul i dag. Ifølge afghanske talspersoner skal det ha vært minst tre eksplosjoner i hovedstaden i dag, og minst seks personer skal være drept. Sjia-muslimer feirer at det er deres nyttår. Foto: Rahmat Gul / Ap / Scanpix
FLERE EKSPLOSJONER: En person blir ført inn på intensivavdelingen på et sykehus i Kabul i dag. Ifølge afghanske talspersoner skal det ha vært minst tre eksplosjoner i hovedstaden i dag, og minst seks personer skal være drept. Sjia-muslimer feirer at det er deres nyttår. Foto: Rahmat Gul / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Minst seks personer drept og 23 skadd», ifølge en talsperson for det afghanske helsedepartementet, skriver nyhetsbyrået Reuters på Twitter.

En talsmann for afghanske myndigheter bekrefter overfor Ap at det har vært tre eksplosjoner i nærheten av en sjia-helligdom og ved et gravsted, vest i hovedstaden. Sjia-muslimer markerer i dag ferien nowruz, sitt persiske nyttår.

Det afghanske nyhetsbyrået TOLO viser til en eksplosjon i Kart-e-Sakhi-området i Kabul i morges. Der ble minst to personer drept og 14 andre skadd, får de bekreftet.

Nyttårsfeiring

Eksplosjonene ble utløst i morges, samtidig som folk strømmet til for å markere høytiden novruz, den persiske nyttårsfeiringen, ifølge NTB.

Foreløpig er det uklart hva som har skjedd. Tidligere har den sunni-ekstremistiske gruppa IS stått bak en rekke angrep på sjiamuslimer i Afghanistan.

Advarte på forhånd

Så seint som mandag denne uka advarte den amerikanske ambassaden i Kabul om at de hadde mottatt rapporter om at det var planlagt mulige angrep i hovedstaden i forbindelse med den afghanske nyttårsfeiringen.

«Militante fortsetter med å planlegge angrep mot flere mål i Kabul», skrev amerikanerne på sine hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer