Minst seks drept

Blodbad under åpent folkemøte.

I SORG: Gabrielle Giffords ble skutt i hodet under et politisk folkemøte. Uansett tilhørighet reagerte folk på nyheten med sorg og vantro. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Dean Knuth
I SORG: Gabrielle Giffords ble skutt i hodet under et politisk folkemøte. Uansett tilhørighet reagerte folk på nyheten med sorg og vantro. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Dean Knuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til sammen 18 personer ble truffet da en væpnet mann begynte å skyte vilt rundt seg mens Giffords holdt en tale utenfor en dagligvarebutikk i Tucson i Arizona, opplyser politiet i byen til CNN. Seks personer ble drept, mens 12 ble såret.

Talskvinne Darci Slaten ved University Medical Center i Tucson sier til Reuters at Giffords er i live, og at hun og ni andre personer behandles for alvorlige skader på sykehuset.

- Hun opereres for øyeblikket. Hun er i live. Det er ni andre skuddofre på sykehuset, sier Slaten.

Obama fordømmer Giffords partikollega, president Barack Obama, gikk lørdag ut og fordømte skytingen, som han omtalte som en ubeskrivelig tragedie.

- Og mens vi fortsetter å få informasjon, vet vi at noen har gått bort, og at representant Giffords er alvorlig skadd, sier Obama i en uttalelse.

Den 40 år gamle demokraten ble skutt på kloss hold i hodet, ifølge Fox News, som melder at gjerningsmannen er pågrepet.

Tidligere lørdag meldte NPR, som siterte sheriffen i Pima County i Arizona, at Giffords og seks andre ble drept i skyteepisoden. Fox News melder at mellom 12 og 15 personer ble truffet av skuddene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer