Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst seks drept

Blodbad under åpent folkemøte.

I SORG: Gabrielle Giffords ble skutt i hodet under et politisk folkemøte. Uansett tilhørighet reagerte folk på nyheten med sorg og vantro. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Dean Knuth
I SORG: Gabrielle Giffords ble skutt i hodet under et politisk folkemøte. Uansett tilhørighet reagerte folk på nyheten med sorg og vantro. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Dean Knuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 18 personer ble truffet da en væpnet mann begynte å skyte vilt rundt seg mens Giffords holdt en tale utenfor en dagligvarebutikk i Tucson i Arizona, opplyser politiet i byen til CNN. Seks personer ble drept, mens 12 ble såret.

Talskvinne Darci Slaten ved University Medical Center i Tucson sier til Reuters at Giffords er i live, og at hun og ni andre personer behandles for alvorlige skader på sykehuset.

- Hun opereres for øyeblikket. Hun er i live. Det er ni andre skuddofre på sykehuset, sier Slaten.

Obama fordømmer Giffords partikollega, president Barack Obama, gikk lørdag ut og fordømte skytingen, som han omtalte som en ubeskrivelig tragedie.

- Og mens vi fortsetter å få informasjon, vet vi at noen har gått bort, og at representant Giffords er alvorlig skadd, sier Obama i en uttalelse.

Den 40 år gamle demokraten ble skutt på kloss hold i hodet, ifølge Fox News, som melder at gjerningsmannen er pågrepet.

Tidligere lørdag meldte NPR, som siterte sheriffen i Pima County i Arizona, at Giffords og seks andre ble drept i skyteepisoden. Fox News melder at mellom 12 og 15 personer ble truffet av skuddene.

- Automatvåpen Andrea Gooden, et vitne som befant seg i et kontor like over gata for dagligvarebutikken, sier til Fox News at hun hørte flere skudd. Like etter løp folk over parkeringsplassen. Et annet vitne sier til CNN at han hørte mellom 15 og 20 skudd, og at folk løp fra stedet og skrek.

En anonym tjenestemann sier til nyhetsbyrået AP at gjerningsmannen skjøt med automatvåpen. Han skal ha løpt fra stedet etter skytingen, før han ble overmannet av en tilskuer og arrestert.

Vitner beskriver ham som en mann i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-årene.

Ingen sikkerhetsvakter Ifølge kilder CNN har snakket med hadde ikke Giffords med seg sikkerhetsvakter under arrangementet. Kongresskvinnen hadde på sin hjemmeside varslet at hun lørdag skulle holde et politisk møte. Giffords arrangerer med jevne mellomrom slike møter, hvor hun snakker direkte til velgerne og lar dem legge fram sine bekymringer og interesser.

Republikanernes majoritetsleder i Representantenes hus, John Boehner, sier det er en tragisk dag for USA.

- Jeg er forferdet over det meningsløse angrepet på kongresskvinne Gabrielle Giffords og medlemmer av hennes stab, sier Boehner i en uttalelse.

Giffords, som representerer Arizona, ble valgt inn i Kongressen i 2006, og hadde innvandringsreformen, stamcelleforskning, alternative energikilder og økt minstelønn som sine kjernesaker. Hun er den tredje kvinnen som har representert Arizona i Kongressen.

Den amerikanske kongressen har til sammen 535 medlemmer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling