Minst seks hus tatt av elva i Flåm

Ordføreren: - Veier uframkommelige. Mange områder vi ikke har greid å komme oss inn.

 HAR IKKE KOMMET FRAM TIL ALLE:  Om lag 200 bebeore er evakuert i Flåm og Aurland, men kommunen vet ikke hvordan det ser ut innerst i dalen fordi veiene er uframkommelige. Her hovedveien til Flåm sentrum i går. Foto: Arne Veum, NTB Scanpix.
HAR IKKE KOMMET FRAM TIL ALLE: Om lag 200 bebeore er evakuert i Flåm og Aurland, men kommunen vet ikke hvordan det ser ut innerst i dalen fordi veiene er uframkommelige. Her hovedveien til Flåm sentrum i går. Foto: Arne Veum, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Minst seks hus er tatt av vannmassene i Flåmselvi i Flåm i Aurland kommune.

Det er uklart hvor mange driftsbygninger som er tatt av flomvannet, og ergo hvordan det har gått med husdyr.

- Det er helt ufattelig. Store grantrær på 15 - 20 meter forsvant i vannet. Et stort betongfjøs 30 meter fra elvekanten ble også offer for elva, sier nabo terje Hilstad til Sogns Avis onsdag formiddag.

Han og familien fulgte dramaet fra nært hold på egen veranda for de måtte over i et annet hus på gården, som sto litt tryggere enn deres eget.

I natt ble familien evakuert, og er bekymret for hvordan det har gått med de 50 sauene på gården.

Om lag 200 mennesker i området er evakuert - 143 fra Flåm, 22 fra Øvre Årdal og 30 fra Lærdal. Et tjuetalls evakuerte måtte reddes med helikopter.

I tillegg frykter ordfører Noralv Distad hvordan det ser ut lenger opp i Flåmsdalen.

- Vi har ikke oversikt ennå, fordi mange veier er uframkommelige. Det finnes områder der vi ennå ikke har greid å komme oss inn, sier ordføreren til bt.no.