Minst seks levde da flyet styrtet

Det viser obduksjonsrapporter etter flyulykken i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag sa den greske innenriksministeren Prokopis Pavlopoulos at mange- kanskje alle - om bord på flight ZU622 var døde før flyet traff bakken.

Men rapportene fra rettsmedisinsk institutt i Aten i kveld viser at minst seks av de 121 personene som omkom i flystyrten nord for Aten i går, var i live i sekundene før flyet traff bakken.

Trolig er tallet langt høyere.

- Vi har utført obduksjoner på seks mennesker. Vår konklusjon er at de hadde blodsirkulasjon og pustet fram til flyet styrtet. Men vi kan ikke se bort fra at de var bevisstløse, sier rettsmedisiner Fillipos Koutsaftis.

Tidligere i dag ble det kjent at de fleste likene som ble hentet ut av flykroppen, var stivfrosne.

Fotograf Yannis Behrakis, som jobber for nyhetsbyrået Reuters, var raskt på ulykkesstedet. Han sier at mange av de omkomne fortsatt satt i setene, med oksygenmaskene over munnen.

- To av dem holdt tett rundt hverandre, sier han.

Det greske forsvarsdepartementet sier ulykken trolig skyldes et plutselig trykkfall i kabinen eller problemer med oksygentilførselen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

I kveld foretok politiet en razzia mot flyselskapet Helios\' lokaler.

Samtidig ble en 32 år gammel mann pågrepet, siktet for å ha løyet om en SMS han hevdet å ha fått fra dødsflyet rett før det styrtet.