Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst sju døde - over 30 innesperret i sammenrast blokk på 17 etasjer

Desperat kamp for å berge overlevende etter jordskjelvet på Taiwan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt sju personer, blant dem en nyfødt og et lite barn, omkom i jordskjelvet på Taiwan, bekrefter myndigheter i byen Tainan, ved 08-tiden norsk tid lørdag.

 APOCALYPSE:  På dette bildet, tat ved 07-tiden lørdag norsk tid og klokka 14 lørdag ettermiddag lokal tid blir en mann i kurv løftet rundt av en stor byggkran for å se og høre etteroverlevende fra jordskskjelvet. Foto: RITCHIE B. TONGO, EPA/NTB Scanpix.
APOCALYPSE: På dette bildet, tat ved 07-tiden lørdag norsk tid og klokka 14 lørdag ettermiddag lokal tid blir en mann i kurv løftet rundt av en stor byggkran for å se og høre etteroverlevende fra jordskskjelvet. Foto: RITCHIE B. TONGO, EPA/NTB Scanpix. Vis mer

En ti dager gammel jente, et jentebarn og to voksne ble funnet omkommet i en bolig i en høyblokk. En kvinne døde da hun ble truffet av deler som falt fra et vanntårn. Myndighetene har ikke kommet med opplysninger om de to andre dødsfallene, melder NTB.

Det var et jordskjelv med styrke på 6,4 bare 10 kilometer under jordskorpa som rystet den sørlige delen av Taiwan, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Minst 378 er skadet etter at flere bygninger, blant dem en 17 etasjer høy boligblokk, kollapset som følge av jordskjelvet, melder NBC News

Over 30 fortsatt innesperret
Totalt er 221 personer reddet ut av bygninger som kollapset i forbindelse med jordskjelvet.  

SAMMENRAST: Flere bygninger kollapset som følge av skjelvet fredag kveld. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix
SAMMENRAST: Flere bygninger kollapset som følge av skjelvet fredag kveld. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge en talsmann for det lokale brannvesenet skal det bo rundt 240 personer i den 17 etasjer høye bygningen som kollapset. Det fryktes at rundt 35 personer fortsatt er fanget i blokka.

KRAFTIG: Jordskjelvet hadde en styrke på 6,4 og var grunt, bare 10 kilometer dypt. Foto: EPA/DAVID CHANG/SCANPIX
KRAFTIG: Jordskjelvet hadde en styrke på 6,4 og var grunt, bare 10 kilometer dypt. Foto: EPA/DAVID CHANG/SCANPIX Vis mer

- Det er 60 husstander i den blokka, sier Lee Po Min, talsperson i det lokale brannvesenet, til Reuters

Minst fire bygg har kollapset
TV-bilder fra stedet viste også at deler av et sjuetasjes bygg har rast sammen, og taiwansk TV meldte tidlig at det trolig var flere hundre mennesker inne i den kollapsede boligblokka. Ifølge Reuters skal rundt 30 personer ha klart å komme seg ut av bygget.

SAMMENRAST: Det kommer meldinger om at flere bygninger har kollapset som følge av skjelvet. Foto: AP / Scanpix
SAMMENRAST: Det kommer meldinger om at flere bygninger har kollapset som følge av skjelvet. Foto: AP / Scanpix Vis mer

Til sammen skal minst fire bygninger ha kollapset i byen Tainan. Redningsaksjoner pågår ved to ulike bygninger. 

- Fire bygninger har kollapset i Tainan. Søk- og redningsarbeidet er i gang, og det er ikke meldt om omkomne så langt, sier Lin Kuan-Cheng, en talsmann for det nasjonale brannvesenet, til nyhetsbyrået AFP.

Grunt Ifølge BNO News skulle også et 16 etasjer høyt bygg har rast sammen. Ifølge avisa huser dette bygget mange familier, og det er sannsynlig at mange var hjemme da skjelvet startet.

Skjelvet ble registrert natt til lørdag klokka 03.57 lokal tid, og hadde sitt episenter om lag 31 kilometer sørøst for byen Tainan. Det var grunt; bare 10 kilometer dypt. Tainan har om lag 2 millioner innbyggere.

Det har vært flere etterskjelv i området.

JORDSKJELV: Et kraftig jordskjelv har rystet den sørlige delen av Taiwan, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Foto: EPA/USGS/SCANPIX
JORDSKJELV: Et kraftig jordskjelv har rystet den sørlige delen av Taiwan, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Foto: EPA/USGS/SCANPIX Vis mer

I 1999 ble Taiwan rammet av et jordskjelv med styrke på 7,6. Minst 2297 personer mistet livet og over 9000 ble skadet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Dagbladet følger saken.