BYGNINGSKOLLAPS: Kroppen til et offer bæres ut etter en fem etasjer høy bygning kollapset i Mimbai i India i dag. AP Photo/Rafiq Maqbool
BYGNINGSKOLLAPS: Kroppen til et offer bæres ut etter en fem etasjer høy bygning kollapset i Mimbai i India i dag. AP Photo/Rafiq MaqboolVis mer

India

Minst sju døde og mange savnet i bygningskollaps i Mumbai

Flere personer mistet livet og minst 20 er savnet etter en bygning kollapset i den indiske storbyen, som opplever sitt verste regnvær på over 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fem etasjer høye bygningen raste sammen i morgentimene torsdag. 13 personer ble reddet ut fra bygningsmassene av redningsarbeidere, politi og naboer.

Redningsmannskaper fortsetter nå letingen i ruinene etter minst 20 personer som er innesperret eller savnet, melder fjernsynskanalen NDTV. Ifølge en talsmann for landets nasjonale nødetat bodde det åtte eller ni familier i bygningen.

Årsaken til ulykken er så langt ikke slått fast. Det er uklart om bygningen som raste sammen torsdag morgen, sto på lokalmyndighetenes liste over usikre bygninger.

Regntid

Tusenvis av over 100 år gamle bygninger i Mumbai er i fare for å rase sammen, delvis som følge av at fundamentet er svekket av monsunregnet. Årets monsun er den verste som har rammet det indiske finanssenteret på minst 15 år.

Det er ikke uvanlig at bygninger raser sammen i India under regntiden mellom juni og september. Svak lovregulering og stor etterspørsel gjør at utbyggere bruker dårlige materialer og gjerne legger til ekstra etasjer.

Monsunregnet slo til for fullt mot Mumbai på landets vestkyst tirsdag. Regnet utløste flom og oversvømmelser i byen som har rundt 20 millioner innbyggere. Minst ti personer har mistet livet og store deler av transportsystemet ble ut av spill.

I forrige måned mistet 17 personer livet da en fire etasjer høy bygning raste sammen i Mumbai.

(NTB)