Skoleskyting i USA:

Minst sju døde

Minst sju er døde, blant dem tre barn og gjerningspersonen selv, etter en skoleskyting i Nashville i Tennessee i USA. Mandag kveld frigir politiet navnet på personen som skøyt.

STERKE INNTRYKK: Politiet i Nashville har frigitt video av 28 år gamle Audrey Hale, som tok seg inn på en skole og angrep med skytevåpen. Minst sju er drept, av dem tre barn. Video: Metro Nashville PD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre andre som mistet livet, var voksne ansatte ved skolen. Flere ble også skadd, opplyser det lokale sykehuset og politiet.

Angrepet skal har startet rundt klokka 10.30 lokal tid.

De tre drepte barna var Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs og William Kinney, alle 9 år gamle. De tre voksne var Cynthia Peak (61) Mike Hill (61), og Katherine Koonce (60).

Personen som åpnet ild, ble skutt i konfrontasjon med politiet.

- To politibetjenter som entret skolen, fulgte lydene av skudd, møtte på skytteren i 2. etasje og fatalt skjøt personen, forklarer de:

Dette vet vi om gjerningspersonen

Mandag kveld norsk tid ble skytteren identifisert av politiet.

- Det var Audrey Hale (28) som avfyrte skudd på en skole i Nashville, sa politiet på en pressekonferanse.

Politiets talsperson Don Aaron la seinere til at Hale identifiserte seg selv som trans og i en e-post til Washington Post forklarer han videre:

- Hale er en biologisk kvinne som i en profil på sosial medier brukte mannlige pronomen.

På spørsmål om det spilte en rolle i motivet for angrepet, sa politisjef for Metro Nashville John Drake at det er noe politiet etterforsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer