Minst sju omkom i flystyrt nær Kabul

Hercules-fly meldte om tekniske problemer og styrtet i fjellene rundt hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst sju personer mistet livet da flyet styrtet nær Afghanistans hovedstad Kabul.

Talsmann Nangyalai Qalatwal for Afghanistans departement for sivil luftfart sier ifølge Reuters at han ikke har opplysninger om de omkomnes nasjonalitet eller flyets operatør.

Flyet var på vei fra den amerikanske Bagram-basen til Kabul, bekrefter han og sier sju personer om bord i flyet mistet livet.

Sjefen for Kabul flyplass, Mohammed Jacub Rasuli, opplyste tidligere til nyhetsbyrået DPA at det var i alt åtte personer, seks filippinere, en kenyaner og en inder, om bord i flyet.

Kilder melder til internasjonale nyhetsbyråer at flyet skal ha vært et sivilt fly av Hercules-typen. Flyet skal ha styrtet i et område 25-30 kilometer øst for Kabul i 17.30-tiden norsk tid.

- Fra Bagram - Flyet var på vei fra den amerikanske Bagram-basen nord for Kabul og meldte om tekniske problemer da det nærmet seg hovedstaden, sier Rasuli.

Han opplyser videre at flyet drives av det amerikanske selskapet National Air Cargo. Ifølge opplysninger på selskapets hjemmeside driver selskapet også flyginger for det amerikanske forsvaret.

Det dreier det seg om et fly av typen L-100 Hercules, som er en sivil utgave av det militære transportflyet C-130, opplyser den NATO-ledede ISAF-styrken.

Mai En politirepresentant som først meldte om ulykken og hevdet det dreide seg om et passasjerfly, hadde ingen detaljer om flyets størrelse, antall passasjerer eller hvor flyet kom fra.

Et passasjerfly med 43 mennesker om bord styrtet i Afghanistan i mai. Flyet var fra det lokale afghanske flyselskapet Pamir Airways og styrtet underveis fra byen Kunduz til hovedstaden Kabul.

Flyet hadde vært savnet siden klokken 8 om morgenen, men ble først bekreftet styrtet på ettermiddagen.

(NTB)