Minst sju serbere drept

Minst sju serbere ble drept da bussen deres ble ødelagt av en bombe i Kosovo fredag. Eksplosjonen ble utløst av en fjernkontrollert bombe, ifølge KFOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju serbere ble drept og hele 35 såret da en buss på vei til Serbia ble ødelagt av en bombe fredag. Eksplosjonen ble utløst av en fjernkontrollert bombe, ifølge KFOR.

De omkomne befant seg i en buss som ble eskortert av soldater fra den svenske Kosovo-bataljonen. Bomben ble sprengt ved hjelp av en fjernutløser.

- Ingen av de svenske soldatene er skadd eller drept, sier Adam Folcker, Kfors svenske pressetalesmann til Aftonbladets nettutgave.

Bussen som ble sprengt kalles Nis-expressen og var en av sju busser i en kolonne i den nordlige delen av Kosovo, nær byen Podujevo.

Det var den første bussen i konvoien som ble sprengt.

Angrepet var det andre i dag. Tidlig i morges ble innenriksminister Dusan Mihajlovic utsatt for et væpnet overfall. Han kjørte i en bil som ble angrepet. Ingen ble skadet i dette angrepet.

Kort etter det første dødbringende angrepet, ble en buss som var på vei til Strpce angrepet. Fire serbere ble drept, men FN-styrkene manglet detaljert informasjon om dette angrepet.