Minst ti barn ofre i overgrepssak

To kvinner og tre menn er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et tosifret antall barn er ofre i overgrepssaken på Østlandet, ifølge politiet. To kvinner og tre menn er siktet i saken.

Saken strekker seg over flere politidistrikter og har vært etterforsket siden i fjor høst.

— Jeg vil ikke kommentere relasjonen mellom de fornærmede og de siktede, men det er et tosifret antall barn som er fornærmet i saken, sier politiadvokat Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

De siktede er alle i 20-30-årene og hjemmehørende i Søndre Buskerud, Nordre Buskerud og Romerike politidistrikt. Fire av de fem har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet i fjor høst, ifølge Drammens Tidende.

Hanø sier politiet mener overgrepene mot det ene barnet skal ha pågått fra begynnelsen av 2013 og fram til høsten, like før politiet gikk til pågripelse.

Etter det Drammens Tidende erfarer skal det være snakk om seksuelle overgrep mot to barn under ti år, som er i familie med en av de siktede. Saken omfatter også siktelser for såkalt grooming, som oftest forberedelser til senere seksuelle overgrep, og produksjon og spredning av overgrepsbilder av barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer