TI DREPT: Minst ti mennesker ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Jemens hovedstad Sana onsdag, opplyser øyenvitner. Foto: REUTERS/SCANPIX
TI DREPT: Minst ti mennesker ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Jemens hovedstad Sana onsdag, opplyser øyenvitner. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Minst ti demonstranter drept i Jemens hovedstad

Sivilkledde sikkerhetsstyrker skjøt mot demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene forsøkte å nå et område som ligger utenfor Sana-distriktet hvor de har slått leir siden februar da styrkene åpnet ild for å spre folkemengden.

- Vi har fått inn lik og tatt dem med til et privat sykehus, sier Mohammad al-Qubati, som er lege ved feltsykehuset i demonstrantenes teltleir.

Ifølge legekilder ble over 130 mennesker såret. Noen av ofrene skal ha blitt angrepet med dolker. Ifølge jemenittiske myndigheter ble også ti regimetilhengere såret.

President Ali Abdullah Saleh anklager sine motstandere for «et kuppforsøk mot demokrati og grunnlov».

- Vi er ikke imot forandring så lenge det skjer demokratisk og fredelig, innenfor rammene av grunnloven, og med respekt for folkets vilje, sier han i en uttalelse til det statlige nyhetsbyrået Saba.

Nyhetsbyrået AFP melder om at til sammen 13 demonstranter og to politimenn, har blitt drept i nye uroligheter rundt om i landet onsdag.

Urolighetene fortsetter til tross for at både president Saleh og sentrale deler av opposisjonen skal ha sluttet seg til en plan for å få slutt på demonstrasjonene mot regimet. Minst 135 mennesker er drept i urolighetene de siste tre månedene.

(NTB)