Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst ti døde i jordskjelvet i Nord-Italia

Se øyeblikket da det kraftige jordskjelvet rammet Italia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tips oss: Er du i området? Send e-post til 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400

(Dagbladet): Litt over en uke etter et jordskjelv på 5,9 rammet Nord-Italia, opplevde italienerne nok en gang et jordskjelv i dag, ifølge USGS.

Minst ti personer har omkommet i jordskjelvet som rammet Nord-Italia tirsdag, ifølge den italienske TV-kanalen Sky TG24.

I tillegg skal flere personer være begravet under løsmasse.

Fabrikkbygg kollapset Tre ble drept da en fabrikkbygning beskrevet som et fabrikksur, kollapset i Medolla. Tre er bekreftet døde i San Felice, to i Mirandola og en person i Cavezzo, ifølge BBC.

Episenteret var sentralt i nord i Italia, rundt Ferrara-regionen. Også i Milan og Bologna merket man skjelvet godt.

Nødtelefonene har brutt sammen flere steder på grunn de mange anropene, og også telefonnettet er rammet enkelte steder, melder BBC. I tillegg står toget i deler av Nord-Italia.

Varslet flere skjelv Eksperter fortalte at flere jordskjelv kom til å ramme regionen etter det som rammet den 20. mai og tok livet av sju personer.

GJENNOMSØKER BYGNINGER: Italienske brannmannskaper gjennomsøker en sammenrast bygning i Mirandola i Nord-Italia. Foto: AP Photo/Marco Vasini/Scanpix NTB
GJENNOMSØKER BYGNINGER: Italienske brannmannskaper gjennomsøker en sammenrast bygning i Mirandola i Nord-Italia. Foto: AP Photo/Marco Vasini/Scanpix NTB Vis mer

Dagens jordskjelv skal ha hatt en styrke på 5,8. I videoen over kan du se øyeblikket der skjelvet rammet. Sky Italia var i teltleiren i Finale Emilia, der ofre etter forrige ukes jordskjelv bor, for å lage en reportasje da bakken begynte å riste.

Kameraet fanget skjelvet som startet klokka 9 i dag, og det kan du se i videoen over. I det jordskjelvet starter sprer frykten seg i teltleiren, og folk løper for å komme seg i sikkerhet.

- Myndighetene vil gjøre alt som er mulig, raskest mulig for å at man skal kunne gjenoppta et normalt liv i dette området som er så spesielt, så viktig og produktivt for Italia, sa italias statsminister Mario Monti på en pressekonferanse klokken 11 i dag.

TRØSTER HVERANDRE:  Fabrikkarbeidere trøster hverandre utenfor en fabrikk i San Felice i Modena der tre personer mistet livet på grunn av jordskjelvet. Foto:  EPA/ELISABETTA BARACCHI
TRØSTER HVERANDRE: Fabrikkarbeidere trøster hverandre utenfor en fabrikk i San Felice i Modena der tre personer mistet livet på grunn av jordskjelvet. Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling