Minst ti drept av bombe i Bagdad

Bomben var plassert på en motorsykkel på et marked.

MARKED: Bomben gikk av på et motorsykkelmarked i Bagdad, og så mange som 13 kan være drept - med over 40 skadde, melder enkelte nyhetsbyråer. AFP / ALI AL-SAADI / SCANPIX
MARKED: Bomben gikk av på et motorsykkelmarked i Bagdad, og så mange som 13 kan være drept - med over 40 skadde, melder enkelte nyhetsbyråer. AFP / ALI AL-SAADI / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minst ti mennesker er drept og 25 skadd i en bombeeksplosjon på et marked i Iraks hovedstad Bagdad. Bomben var plassert på en motorsykkel, opplyste politiet.

Ingen fattet mistanke til kjøretøyet på markedet i Bab al-Sheikh-området i sentrum av Bagdad, fordi motorsykler er blant de vanligste handelsvarene her. Bomben eksploderte fredag morgen, da markedet var fullt av folk.

Den nye eksplosjonen skjedde to dager etter at mer enn 70 mennesker mistet livet i et bombeangrep i Bagdad-området Sadr-byen. Om få dager skal amerikanske soldater avslutte sin patruljering i byområdene i Irak.

Torsdag ble en irakisk soldat drept og 13 andre mennesker skadd, da en bombe eksploderte på en parkeringsplass i byen Mosul nord i Irak. Fire av de skadde var politifolk, opplyste talsmenn for politiet.

Samme dag ble en livvakt skadd, da væpnede menn iført militære uniformer angrep en bilkolonne i Mosul-området. En framtredende dommer som satt i en av bilene, kom ikke til skade i angrepet.

(NTB)