- Minst ti drept av selvmordsbombe

I Meymaneh i Afghanistan hvor norske soldater holder til.

SELVMORDSANGREP: En selvmordsbomber skal ha drept minst seks personer i et angrep som var ment å ramme allierte soldater. 

Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SELVMORDSANGREP: En selvmordsbomber skal ha drept minst seks personer i et angrep som var ment å ramme allierte soldater. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge BBC hadde selvmordsbomberen som mål å ramme Nato-soldater i det nordlige Afghanistan. Attentatmannen skal ha kjørt til et grønnsaksmarked i området på motorsykkel.

Den britiske tv-kanalen melder nå at minst ti personer skal være drept og mer enn 20 skal være skadd.
 
Angrep i park Selvmordsbomberen angrep utenlandske soldater i en park i Meymaneh, hovedstaden i Faryab-provinsen, opplyser guvernør Abdul Haq Shafaq til Angence France-Presse.

Etter det Dagbladet forstår, skal ikke norske soldater, men andre allierte soldater, være involvert i hendelsen.

Politiet i Meymaneh melder om at de fleste drapsofrene er lokale butikkeiere. To kvinner og to barn skal være blant de drepte. I går meldte Nato at tre allierte soldater ble drept i et annet angrep.

- Det jeg kan si er at ingen norske er involvert eller i nærheten at der eksplosjonen skjedde. Foreløpig er det rapportert om at sivile og militære/politi har blitt rammet, sier John Espen Lien, kommunikasjonssjef i Forsvarets operative hovedkvarter.
 
Forsterket vakthold Eksplosjonen skjedde i en park fem minutter kjøring unna leieren i Maymana hvor rundt 350 norske styrker befinner seg.

- Med bakgrunn i dette er vaktholdet i leieren forsterket. Det er umulig å si om dette var rettet mot oss, det vil analysene gi svar på.

De skadde er fraktet til militærsykehuset inne i leieren, bekrefter Lien. NATO-styrkene består av både norske, latviske og amerikanske
styrker.

- Jeg kjenner ikke til bemanningen på sjukehuset, men det er nordmenn som jobber der. Forsvaret kan ikke gi informasjon om tilstanden til andre enn de norske soldatene.