Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst ti drept i aksjon mot protestleir i Irak

Minst ti mennesker ble drept da irakiske sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mandag mot en sunnimuslimsk protestleir i Ramadi.

VÆPNEDE MENN: En politibil blir overtatt av væpnede menn etter at kamper brøt ut da irakiske sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mot en sunnimuslimsk protestleir. Foto:  REUTERS / Ali al-Mashhadani.
VÆPNEDE MENN: En politibil blir overtatt av væpnede menn etter at kamper brøt ut da irakiske sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mot en sunnimuslimsk protestleir. Foto: REUTERS / Ali al-Mashhadani. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et sykehus i Ramadi opplyser at ti lik er brakt inn og befinner seg i likhuset etter politiets aksjon mot demonstrantene.

Sammenstøtene brøt ut da sikkerhetsstyrkene mandag morgen startet rivingen av protestleiren ved hovedveien gjennom Ramadi.

Aksjonen mot teltleiren kom i kjølvannet av en politiaksjon i Ramadi mot huset til et sunnimuslimsk medlem av Iraks nasjonalforsamling. Mannen ble arrestert, mens broren hans ble drept.

Leiren ble satt opp for et år siden av sunnimuslimer som mener de blir marginalisert av det sjiamuslimske flertallet og regjeringen til statsminister Nuri al-Maliki. Myndighetene mener det er al-Qaida som styrer leiren.

Minst 8.000 mennesker er drept i sammenstøt mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer siden uroen brøt ut for alvor for et år siden.

(NTB)