Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst ti drept i angrep mot afghansk departement

Minst ti mennesker ble drept da væpnede menn stormet utdanningsdepartementet i provinshovedstaden i afghanske Nangarhar, ifølge lokale myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanske sikkerhetsstyrker kjempet mot opprørerne i timevis og forsøkte å berge de ansatte som var fanget inne i bygningen i Jalalabad, opplyser provinsguvernørens talsmann Attaullah Khogyani.

Angrepet øst i Afghanistan ble innledet like etter klokka 9 lokal tid onsdag morgen. Over fire timer senere opplyser myndighetene at sikkerhetsstyrkene har nedkjempet opprørerne.

Minst ti mennesker er drept og like mange såret i angrepet mot departementsbygningen, som ligger i sentrum av provinshovedstaden.

Gjerningspersonene utløste flere eksplosjoner i angrepet, som er det andre som rammer Jalalabad på like mange dager.

Det foreligger ingen tall på hvor mange ansatte som var inne i bygningen, eller hvor mange væpnede menn som sto bak angrepet. Ennå har ingen gruppe tatt på seg skylden.

Den ytterliggående islamistgruppa IS' afghanske fløy har stått bak de fleste av angrepene som har rystet provinshovedstaden i Nangarhar de siste ukene.

Tirsdag ble minst tolv mennesker, de aller fleste sivile, drept da en selvmordsbomber angrep afghanske etterretningsstyrker inne i Jalalabad. IS tok på seg ansvaret for angrepet.