Minst ti drept i nytt Boko Haram-angrep

Skjøt innbyggere da de prøvde å flykte.

RUSTER OPP:  Kamerun har utplassert en rekke soldater i grensebyen Amchide, i et forsøk på å få bukt med den ekstreme gruppa Boko Haram, som var de som kidnappet over 200 skolejenter i april. I dag ble ti innbyggere i landsbyen Chibok drept i det de forsøkte å flykte. Foto: Afp/Scanpix
RUSTER OPP: Kamerun har utplassert en rekke soldater i grensebyen Amchide, i et forsøk på å få bukt med den ekstreme gruppa Boko Haram, som var de som kidnappet over 200 skolejenter i april. I dag ble ti innbyggere i landsbyen Chibok drept i det de forsøkte å flykte. Foto: Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst ti personer ble drept da væpnede menn angrep to landsbyer nær Chibok i Nigeria, opplyser innbyggere og lokale ledere.

Chibok fikk verdens oppmerksomhet rettet mot seg da over 200 skolejenter ble bortført derfra i april av islamistgruppen Boko Haram. Gruppen mistenkes også for å stå bak det nyeste angrepet.

 - Jagerfly bombet opprørerne og stanset dermed angrepene etter ni timer, sier presten Enoch Mark i Chibok, som ligger 11 kilometer unna landsbyene som ble angrepet lørdag.

- Vi har plukket opp ti døde med skuddsår i bushen utenfor landsbyene Kwaranglum og Tsaha, sier han. Angriperne var kledd som soldater og skjøt innbyggerne når de prøvde å flykte, ifølge Mark, som fikk både sin datter og niese bortført i april.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer