Minst ti drept i sammenstøt i Kashmir

Fire av de drepte var indiske soldater.

SAMMENSTØT: En politimann jager bort demonstranter etter en protestaksjon i Srinagar, som er hovedstaden i den indiske delen av den omstridte regionen Kashmir. Minst ti mennesker er drept i sammenstøt. Foto: Fayaz Kabil, SCANPIX/REUTERS
SAMMENSTØT: En politimann jager bort demonstranter etter en protestaksjon i Srinagar, som er hovedstaden i den indiske delen av den omstridte regionen Kashmir. Minst ti mennesker er drept i sammenstøt. Foto: Fayaz Kabil, SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst ti mennesker er drept i sammenstøt i den indiske delen av Kashmir. Fire av de drepte var indiske soldater og seks opprørere, ifølge militære talsmenn i India.

Kampene brøt ut fredag morgen og raste videre lørdag og søndag, sa den indiske hærens talsmann J. S. Brar. De hardeste sammenstøtene fant sted i Shamsbari-distriktet rundt 120 kilometer nord for byen Srinagar.

Ifølge nyhetsbyrået DPA antar den indiske hæren at opprørerne hadde tatt seg over grensen fra den pakistanske delen av Kashmir. To av de tre krigene India og Pakistan har utkjempet siden de ble selvstendige stater i 1947, har dreid seg om denne fjellregionen ved foten av Himalaya.

(NTB-AP-DPA)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer