Minst ti israelere drept på Vestbredden

Minst ti israelere ble drept da palestinere åpnet ild mot en veisperring på Vestbredden i dag morges. Så langt er fire palestinere drept i israelske henvangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks av de drepte var soldater, meldte radioen med henvisning til militære kilder. Det skal være både soldater og sivile blant de skadde, som ble sendt til sykehus i området med et militært helikopter.

Angrepet skjedde ved den jødiske bosettingen Ofra, øst for Ramallah. -De skjøt mot oss fra en bakketopp i nærheten, mens vi sto og ventet ved veisperringen, sa bosetteren Ronny Saguy, som tilføyde at skytingen varte i rundt 20 minutter.

Han tilføyde at angrepet så ut til å komme helt uventet på de israelske soldatene.

-Jeg tror våre folk ble fullstendig overrasket, og at de ikke greide å skyte tilbake, sa Saguy til den israelske kringkastingen.

En drept i Gaza

En israelsk soldat døde på sykehus etter et annet angrep i dag tidlig. Tre andre soldater ble såret, da de ble beskutt med automatvåpen nær en kontroll ved Kissoufim ved grensen mellom Israel og Gaza-stripen.

Israelske hevnangrep

Israelske tanks, marinefartøy og F16-fly har i dag deltatt i hevnangrepene etter aksjonene i går og i dag morges som har krevd 21 israelske liv. Så langt skal fire palestinere være drept.

Israelske styrker begynte i ettermiddag å rive hus i den palestinske flyktningeleiren Balata. Ved 17-tiden var 42 hus revet.

Arafat-gruppe tar ansvaret

Både bombeaksjonen i går og skyteepisoden i dag knyttes til al-Aqsa martyrbrigadene, en militant gruppe tilknytter Yasser Arafats Fatah-bevegelse. Denne gruppen har den siste tiden trappet opp aktiviteten, og gått over til å bruke selvmordsbombere og angripe sivile mål inne i Israel.

Al-Aqsa begrunner helgens angrep med de israelske inntogene i to flyktningelerie på Vestbredden. 23 palestinere mistet livet i disse aksjonene.

(Dagbladet.no/NTB)

GIKK I BAKHOLD: Israelske soldater holder vakt over sine falne etter et palestinsk snikskytterangrep utenfor Ramallah i dag morges.