Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst ti omkommet i jordskjelv i Spania

Dødstallene er forventet å stige.

MISTET MOREN: En politikvinne tar hånd om datteren til en kvinne som skal ha omkommet i skjelvet som rystet byen Lorca i Spania i dag. Foto: EPA/ISRAEL SANCHEZ/SCANPIX
MISTET MOREN: En politikvinne tar hånd om datteren til en kvinne som skal ha omkommet i skjelvet som rystet byen Lorca i Spania i dag. Foto: EPA/ISRAEL SANCHEZ/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i området? Tips oss på telefon 24000000 eller epost 2400@db.no.

(Dagbladet): Minst ti personer er døde etter et jordskjelv av magnitude 5,3 som rammet ikke langt fra byen Lorca med 91 000 innbyggere sør i Spania klokka 18.47, norsk tid. Myndighetene frykter at dødstallene vil stige.

Blant annet skal en kvinne ha omkommet da en treetasjes bygning kollapset i gaten Ingante Juan Manuel de Lorca. Trolig ligger det flere mennesker i ruinene av bygningen, ifølge laverdad.es. Tre andre skal ha mistet livet etter å ha blitt truffet av gesimser.

Mannskaper fra det spanske forsvaret er beordret inn til byen for å bistå med krisehåndteringen.

Video og fra stedet viser flere sammenraste bygninger, døde i gatene og redningsarbeidere som går gjennom ruinene. En reportasje fra den lokale tv-stasjonen rtve.es viser hvordan et kirketårn kollapser og er nær ved å treffe kanalens utsendte journalist (se klippet over).

- Folk har tatt til gatene på jakt etter sine familier, sier en talsperson ifølge avisen abc.es.

Skjelvet var svært grunt med en dybde på én km, ifølge USGS. Det hadde et episenter 50 km sørvest for Murcia og 118 km sørvest for feriebyen Alicante. To timer før ble området rystet av et svakere forskjelv på 4,5.

Rystningene kunne merkes over store deler av regionen. Norske Tommy Dahlberg bor ved byen Torrevieja, nesten 130 km unna episenteret, og sier bygninger svaiet.

Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at de så langt ikke har fått melding om skadde eller berørte nordmenn.

FLYKTER: Innbyggere i Lorca flykter i panikk fra husene etter at byen ble rammet av et skjelv i dag. Minst 10 personer er så langt døde, men myndighetene frykter at tallene vil stige. Foto: EPA/ISRAEL SANCHEZ/SCANPIX
FLYKTER: Innbyggere i Lorca flykter i panikk fra husene etter at byen ble rammet av et skjelv i dag. Minst 10 personer er så langt døde, men myndighetene frykter at tallene vil stige. Foto: EPA/ISRAEL SANCHEZ/SCANPIX Vis mer

- Jeg var på jobb, kjente plutselig vibrasjoner i gulvet og ser at ting på veggene slingrer. Noe faller ned. Det vi merket av skjelvet varte i 15-20 sekunder, sier Dahlberg, som arbeider for et IT-selskap, til Dagbladet.

Sykehuset Rafael Méndez de Lorca skal også ha blitt rammet. Pasientene er nå evakuert til andre sykehus. Flere veier og viadukter skal også ha fått store skader, og myndighetene ber folk utvise forsiktighet for å unngå flere ofre, ifølge abc.es.

Jordskjelv er ikke uvanlig i området, som sist ble rammet i 2005 og 1999.

 Biler knust av en kollapset bygning i Lorca. Foto: AFP PHOTO / Jorge Guerrero / SCANPIX
Biler knust av en kollapset bygning i Lorca. Foto: AFP PHOTO / Jorge Guerrero / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media