Minst ti omkommet i jordskjelv i Spania

Dødstallene er forventet å stige.

MISTET MOREN: En politikvinne tar hånd om datteren til en kvinne som skal ha omkommet i skjelvet som rystet byen Lorca i Spania i dag. Foto: EPA/ISRAEL SANCHEZ/SCANPIX
MISTET MOREN: En politikvinne tar hånd om datteren til en kvinne som skal ha omkommet i skjelvet som rystet byen Lorca i Spania i dag. Foto: EPA/ISRAEL SANCHEZ/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i området? Tips oss på telefon 24000000 eller epost 2400@db.no.

(Dagbladet): Minst ti personer er døde etter et jordskjelv av magnitude 5,3 som rammet ikke langt fra byen Lorca med 91 000 innbyggere sør i Spania klokka 18.47, norsk tid. Myndighetene frykter at dødstallene vil stige.

Blant annet skal en kvinne ha omkommet da en treetasjes bygning kollapset i gaten Ingante Juan Manuel de Lorca. Trolig ligger det flere mennesker i ruinene av bygningen, ifølge laverdad.es. Tre andre skal ha mistet livet etter å ha blitt truffet av gesimser.

Mannskaper fra det spanske forsvaret er beordret inn til byen for å bistå med krisehåndteringen. Video og fra stedet viser flere sammenraste bygninger, døde i gatene og redningsarbeidere som går gjennom ruinene. En reportasje fra den lokale tv-stasjonen rtve.es viser hvordan et kirketårn kollapser og er nær ved å treffe kanalens utsendte journalist (se klippet over). - Folk har tatt til gatene på jakt etter sine familier, sier en talsperson ifølge avisen abc.es.

Skjelvet var svært grunt med en dybde på én km, ifølge USGS. Det hadde et episenter 50 km sørvest for Murcia og 118 km sørvest for feriebyen Alicante. To timer før ble området rystet av et svakere forskjelv på 4,5.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer