FLERE DREPT: Et NATO-helikopter flyr over det avsperrede området en selvmordsbomber gikk til angrep på en NATO-kolonne. Foto: Reuters/Omar Sobhani/Scanpix
FLERE DREPT: Et NATO-helikopter flyr over det avsperrede området en selvmordsbomber gikk til angrep på en NATO-kolonne. Foto: Reuters/Omar Sobhani/ScanpixVis mer

- Minst ti utenlandske soldater drept i Kabul

Selvmordsbomber angrep NATO-kolonne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst ti utenlandske soldater skal være drept etter at en selvmordsbomber eksploderte bilen sin ved siden av en kolonne NATO-kjøretøy som var på vei gjennom Afghanistans hovedstad i dag, melder nyhetsbyrået AFP.

Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet.

ISAF bekrefter angrepet, men understreker at de foreløpig ikke har noe tall på antallet drepte.

- Innledende rapporter indikerer at det var et kjøretøy med en IED (hjemmelaget bombe) som angrep et kjøretøy tilhørende koalisjonen i Kabul. Flere av våre soldater er blant de drepte, sier NATO i en uttalelse.

Afghanske myndigheter opplyser at tre sivile afghanere og en afghansk politimann ble drept i angrepet.

Hittil er det ingenting som tyder på at norske styrker skal være blant de drepte.

- Jeg har på nåværende tidspunkt ikke fått meldinger om at noen av våre styrker er involvert i angrepet, sier seniortalsmann John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Dagbladet.

De internasjonale styrkene har sperret av området angrepet skjedde.

TV-bilder fra en lokal kanal viste at medlemmer av NATO-styrkene hjalp en alvorlig skadet person på bakken, mens ambulanser og brannbiler var på vei, skriver NTB.