Minst til miljø i 2008

Men Bjørnøy får 100 millioner mer enn i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ: «Her er lekkasjene»

(Dagbladet.no): I morgen vil regjeringen foreslå at Miljøverndepartementet får et budsjett på 3, 3 milliarder kroner på i 2008.

Det er 100 millioner mer enn årets budsjett, men dette er ikke nok til å unngå at Helen Bjørnøys departement blir det fagdepartementet med minst budsjett, skriver Aftenposten.

Siden det ikke skal settes av penger til kulturminnefondet i 2008, får Bjørnøy i realiteten 300 millioner mer å bruke på natur- og miljøvern neste år. Men departementet får fortsatt minst og blir forbigått av Fiskeridepartementet, som fikk minst på årets budsjett.

Andre departementer

Mye tyder på at store miljøbevilgninger vil legges til andre departementer. I år som i fjor vil det bli satt av store beløp på olje- og energidepartementets til CO2-fangst på Kårstø.

Finansdepartementet vil selv få et kraftig miljøløft, ettersom departementet vil forvalte pengene som skal brukes til å kjøpe klimakvoter for at Norge skal klare sine forpliktelser og ekstra-løftet i Kyoto-protokollen, skriver Aftenposten.

Millionløft stoppet

FÅR MER: Miljøverndepartementet får 100 millioner mer å rutte med. Det spørs om miljøbevegelsen synes det er nok. Foto: Jarl Fr. Erichsen
FÅR MER: Miljøverndepartementet får 100 millioner mer å rutte med. Det spørs om miljøbevegelsen synes det er nok. Foto: Jarl Fr. Erichsen Vis mer

En lekkasje fra de siste rundene i budsjettforhandlingene viser at regjeringen prioriterer småbarnsforeldre fremfor de fattigste.

Tidligere kommunalminister Åslaug Haga ville bruke 500 millioner på bostøtte til de fattigste, men i siste innspurt av budsjettforhandlingene ble forslaget kuttet ut av statsbudsjettet, skriver VG.

I stedet ble et tilsvarende beløp i siste runde gitt kunnskapsminister Øysteins Djupedals departement, øremerket å hindre økning i foreldrebetalingen i barnehagene.

Følg dekningen av statsbudsjettet på Dagbladet.no.

Minst til miljø i 2008