Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst to anker i SOS Rasisme-saken

Minst to av de dømte i SOS Rasisme-saken anker deler av dommen.

<b>ANKER:</b> Kjell Gunnar Larsen er en av dem som anker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ANKER: Kjell Gunnar Larsen er en av dem som anker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankefristene for de dømte i saken om medlemsjuks og bedrageri i SOS Rasisme går ut tirsdag. Til Haugesunds Avis bekrefter to av advokatene at det vil bli levert inn anker.

Tidligere leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, ble i Haugaland tingrett dømt til to års fengsel, hvorav et og et halvt år betinget, for medlemsjuks og svindel med studiestøtte i SOS Rasisme i perioden fra 2008 til 2011.

- Vi anker over lovanvendelsen og rettsanvendelsen på bedrageripostene på «medlemsjuks». Vi mener det skal være frifinnelse når det gjelder alt «medlemsjuks», sier Larsens forsvarer Erik Lea.

Sju andre tidligere ansatte og tidligere ledere i organisasjonen ble dømt til betingede fengselsstraffer fra mellom ett år og seks måneder til 75 dagers betinget fengsel. Kun to av de sju fikk deler av sin fengselsstraff gjort ubetinget.

En av de andre hovedpersonene i saken vil også anke, opplyser forsvareren hans.

Etter det avisen har grunn til å tro, har påtalemyndigheten ikke avgjort om saken ankes fra den siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling