Minst to døde i båtkollisjon

Skipperen på et lystbåt tok feil av en lanterne og ble rent i senk av et handelsskip utenfor Danmark. To personer er omkommet og fem savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått full alarm i Danmark etter at en 14 meter lang polskregistrert lystbåt med åtte mennesker om bord ble påkjørt av et handelsskip.

I 06-tida sank skuta på utenfor den danske vestkysten - 35 kilometer sørøst for Thyborøn. En 19 år gammel polsk kvinne er funnet i live og forteller at skipperen trodde det store handelsskipet seilte samme retning som han selv. For seint oppdaget han at skuta var på vei rett mot ham.

- Kollisjonen var uunngåelig, forklarte kvinnen til politiet i Holsterbro.

Skipperen hadde tatt feil av laternene.

Tre personer som oppholdt seg på dekk er funnet, mens de fem som er savnet lå og sov under dekk, opplyser Søværnets Operative Kommando (SOK). SOK anser det som lite sannsynlig at de fem fortsatt er i live, men siden vannet er rimelig varmt på denne tiden av året fortsetter de søket etter de fem ut dagen.

Den polske lystbåten var ifølge den 19 år gamle kvinnen et slags skoleskip for folk med sjøfartsutdannelse, uten trening på havet. Båten var på vei fra Cuxhaven i Tyskland, og skulle nord om Skagen på vei tilbake til Polen, melder NTB.