Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst to døde i jordskjelv i Taiwan

Skjelvet fant sted like før midnatt lokal tid, rundt 20 kilometer nordøst for Hualien.

JORSKJELV: Et jordskjelv fant sted i Taiwan rund midnatt. Foto: AFP PHOTO / YANG JEN-FU / Taiwan OUT
JORSKJELV: Et jordskjelv fant sted i Taiwan rund midnatt. Foto: AFP PHOTO / YANG JEN-FU / Taiwan OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst to mennesker omkom og over hundre er skadd etter at flere bygninger ble rammet av et jordskjelv i Hualien nordøst på Taiwan.

Skjelvet rystet øya like før midnatt tirsdag lokal tid og hadde en styrke på 6,4, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Flere bygninger i havnebyen Hualien er rammet.

Gulvet på Marshal Hotel har kollapset, og rundt 30 personer ble ifølge lokale medier fanget i bygningen. Et annet hotell, Beautiful Life Hotel, ble også rammet i skjelvet, opplyser regjeringen i Taipei.

Redningspersonell jobber med å få ut personer som befinner seg i hotellene, melder BBC. Få timer etter skjelvet opplyser myndighetene at minst to mennesker er skadd og over hundre skadd.

Skjelvet fant sted like før midnatt lokal tid, rundt 20 kilometer nordøst for Hualien. Episenteret hadde en dybde på under ti kilometer, ifølge USGS.

702 husholdninger har mistet strømmen, ifølge Central News Agency. En av motorveiene inn til Hualien, Su-Hua, er stengt og bilister kan ikke ferdes over Hualienbroen.

Taiwan har blitt rammet av flere mindre jordskjelv de siste dagene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!