UROEN FORTSETTER: Kampene i Ukraina fortsetter for fullt. Her brenner en opprører dekk ved Frihetsplassen i Kiev, 31. mai. Samtidig er to drept i byen Slavjansk. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB Scanpix
UROEN FORTSETTER: Kampene i Ukraina fortsetter for fullt. Her brenner en opprører dekk ved Frihetsplassen i Kiev, 31. mai. Samtidig er to drept i byen Slavjansk. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB ScanpixVis mer

- Minst to døde i nye kamper i Ukraina

Kampene fortsetter å kreve liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst to personer skal være døde og åtte såret etter at kampene mellom ukrainske sikkerhetsstyrker og militante separatister fortsatte i Øst-Ukraina lørdag.

De to døde skal være sivile som ble drept da nasjonale styrker rykket inn i byen Slavjansk natt til lørdag. Fire ble såret i angrepet, opplyser en talsmann for separatistene.

Denne informasjonen er så langt ikke bekreftet fra offisielt hold.

Videre er tre soldater såret i skuddveksling like ved grensekontrollposten Djakovo, ved landegrensa mellom Ukraina og Russland.

Ifølge en militær talsmann ble posten angrepet av rundt 80 uidentifiserte personer som var bevæpnet med bombekastergranater.

Sikkerhetsstyrkene slo tilbake angrepet ved hjelp av et jagerfly.

Det har vært spørsmål om russiskstøttede lederen av Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, vil sende styrker for å assistere separatistene i Ukraina. Dette avviser Kadyrov.

- Jeg kan ikke utelukke at det er tsjetsjenere som kjemper i kampene i Ukraina, men meldingene om et spesielt samarbeid med en tsjetsjensk enhet er usann, sa han til nyhetsbyrået Interfax.

(NTB)