Minst to drept etter eksplosjoner i India

55 skadd i Ahmedabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den vestindiske byen Ahmedabad ble rammet av flere bombeeksplosjoner lørdag. Minst to personer er drept og 55 såret, opplyser lokale myndigheter.

- Ifølge våre opplysninger så langt har det vært fire eller fem eksplosjoner, sier en tjenestemann fra politiet i byen.

Eksplosjonen skjedde i Ahmedabads folksomme gamleby, med hovedsakelig muslimske innbyggere. En av bombene var gjemt i en matboks. Lokale TV-kanaler viste bilder av en buss med den ene siden revet opp, knuste vinduer og taket halvveis ødelagt.

Fredag ble minst én person drept og seks såret da åtte bomber gikk av kort tid etter hverandre i den sørlige byen Bangalore. Politiet har foreløpig få spor å gå etter i etterforskningen av bombeangrepet.

Lørdag ble nok en udetonert bombe funnet i nærheten av et kjøpesenter i Bangalore, men det var uklart om den var plassert der nylig, eller om den var ment å skulle gå av samtidig med de andre bombene fredag.

India har vært rammet av en rekke bombeangrep de siste årene, der målene har vært alt fra moskeer til hindutempler og tog. Det er ikke vanlig at militante grupper går offentlig ut og tar på seg ansvaret for angrepene i etterkant.

Det indiske innenriksdepartementet sa fredag at de antok at en liten, militant gruppe sto bak bombeeksplosjonene, men ga ingen ytterligere opplysninger.

(NTB)

FLERE DREPT: Minst to ble drept etter fire eller fem eksplosjoner i India. Foto: AFP/SCANPIX
FLERE DREPT: Minst to ble drept etter fire eller fem eksplosjoner i India. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Minst to drept etter eksplosjoner i India