Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst to nordmenn omkom

UD har fått melding om at flere nordmenn kan ha blitt drept av flodbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norsk-tamilsk kvinnen, Philominammah George, fra Bergen omkom i flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia, opplyser familien til NTB.

Den 63 år gamle kvinnen var på juleferie i Sri Lanka.

I tillegg har Utenriksdepartementet fått meldingen om at en norsk mann er omkommet.

UD sier de har fått flere meldinger om nordmenn skal skal være drept. Ifølge NRK er skal det ha kommet informasjon om omkomne nordmenn i flere av landene som ble rammet av flodbølgen.

- Vi har hørt at nordmenn skal være døde etter flodbølgen, men har så langt vært umulig å få dette bekreftet sa pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD til NTB tidligere i dag.

Det skal være rundt 3000 nordmenn i området. Ingen av de skandinaviske utenriksdepartementene har fullstendig oversikt ennå, men opplysninger som nyhetsbyråene Ritzau, TT og avisa Aftonbladet har fått, viser at minst tre svensker og én danske er omkommet i Thailand.

Avisa Phuket Gazette melder at 20 av de drepte i området var turister.

Så langt er det meldt om 11300 drepte etter flodbølgen som rammet Sørøst-Asia. Av disse er 3500 omkommet på Sri Lanka, 3000 i India og 2800 i Indonesia.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

Foto: Scanpix/Reuters
Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media