Minst to syke av svineinfluensa i Norge

Også mistanke om smitte hos pårørende. 81 studenter fra samme skole hjem til Norge denne uka.

ORIENTERTE: Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen (t.v.) og FHI-overlege Bjørn Iversen kunngjorde de norske sykdomstilfellene i kveld. Foto: HENNING LILLEGÅRD
ORIENTERTE: Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen (t.v.) og FHI-overlege Bjørn Iversen kunngjorde de norske sykdomstilfellene i kveld. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Les også:

Dette er symptomene

Folkehelseinstituttet svarte leserne i nettmøte

(Dagbladet): To nordmenn har fått påvist svineinfluensa i Norge, melder Helsedirektoratet i kveld. Det er også mistanke om at en pårørende til en av dem er smittet.

Flere kan bli syke, understrekes det.

Det kommer i kveld fram at til sammen 81 studenter fra samme skole som de to syke er kommet hjem til Norge denne uka.

HastemeldingSpekulasjonene gikk høyt i øyeblikket Helsedirektoratet i kveld på kort varsel innkalte til pressekonferanse - og nå bekreftes altså de to første sykdomstilfellene her til lands.

- De to er en kvinne og en mann i 20-åra, henholdsvis fra Skien og Oslo, og begge studerer i Mexico. De ble syke på onsdag, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen på en pressekonferanse i kveld.

De to studerer ved samme studiested. De satt ikke på samme fly, men ble altså begge dårlige samtidig. De sitter nå i isolasjon hjemme og blir behandlet med influensamedikamentet Tamiflu.

- Prøvene ble tatt for to dager siden, og viser seg å være positive i dag, sier Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer