Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst tolv døde i angrep i badeby på Elfenbenskysten

Meldes om flere døde.

HOTELLANGREP:  Sikkerhetsstyrker er på vei til området i turistbyen Grand-Bassam der det er ubekreftede meldinger om flere døde i et angrep mot to hoteller. . REUTERS/Joe Penney      TPX IMAGES OF THE DAY
HOTELLANGREP: Sikkerhetsstyrker er på vei til området i turistbyen Grand-Bassam der det er ubekreftede meldinger om flere døde i et angrep mot to hoteller. . REUTERS/Joe Penney TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Minst tolv er drept under angrepet i turistbyen Grand-Bassam på Elfenbenskysten. Minst fire skal være europeere, opplyser politikilder til Reuters.

Myndighetene i landet skriver på Twitter at væpnede menn har angrepet to forskjellige hoteller i turistbyen. Videre opplyser de at fem menn, fem kvinner og et barn er blant ofrene for angrepene. De spesifiserer derimot ikke om det er snakk om drepte eller skadde.

Ifølge myndighetene har de sikkerhetsstyrker på stedet for å stoppe angriperne. Angriperne skal være tungt bevæpnet og bærer finlandshetter, opplyser vitner til AFP.
 
Et vitne som nyhetsbyrået AP har snakket med sier at hun løp ut av huset da henne hørte skuddene og så folk kjøre vekk fra stranden.

Franske medier rapporterer at det skal være drepte. Le Monde siterer nettstedet Connexion ivoirienne på at angrepet startet på hotellet Koral Beach. I sosiale medier sirkulerer det nå videoer som viser turister som flykter fra skytingen, og mennesker som ligger livløse på strendene.

De siste månende det har det vært flere angrep på luksushotell i nabolandenen Mali og Burkina Faso. Ifølge AFP har sikkerhetseksperter lenge fryktet at slike angrep kunne spre seg til land som Elfenbenskysten og Senegal.
Det er ikke klart hvem som står bak angrepet, men militante islamister har tidligere angrepet hoteller i Vest-Afrika. Øyenvitner sier til nyhetsbyrået Reuters at det var minst fire angripere som egynte å skyte på stranda.

De siste månedene har det vært flere angrep på luksushotell i nabolandene Mali og Burkina Faso. Ifølge AFP har sikkerhetseksperter lenge fryktet at slike angrep også kunne spre seg til Elfenbenskysten.

Grand-Basaam er en havneby som ligger rundt 40 kilometer fra byen Abidjan, og har rundt 80 000 innbyggere. Den ligger på UNESCOs verdensarvliste. Dagbladet oppdaterer saken.

503 Service Unavailable