Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst tolv drept i skyteepisode i Texas

31 skadde etter skyting på militærbase.

FLERE TIL SYKEHUS: Darnell Army Community Hospital rapporterer at de får inn skadde etter skyteepisoden på Fort Hood. Sju personer skal være døde, og over ti skadd. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
FLERE TIL SYKEHUS: Darnell Army Community Hospital rapporterer at de får inn skadde etter skyteepisoden på Fort Hood. Sju personer skal være døde, og over ti skadd. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dødstallene stiger etter en skyteepisode på militærbasen Ford Hood nær byen Killeen i Texas . Minst tolv personer er døde og flere skadet, sier en talsmann for Fort Hood til CNN.

En av dem skal være en av skytterne. Antall skadde skal nå ha steget til 31 personer.

Nye meldinger går på at det har vært tre skyttere involvert. En av dem skal altså være omkommet, mens de to andre er arrestert.

General Bob Cone, øverstkommandrende ved Fort Hood, opplyser til MSNBC at en skytter åpnet ild. Politiet kom fort til stedet.

- En skytter er drept, og han var en soldat. To andre soldater er mistenkte, sier generalen. 

Han opplyser at alle dødsfallene skjedde ved et senter der soldater ble klargjort for å dra på oppdrag. Skytterne skal ha hatt håndvåpen.

Det skal være politimenn blant de døde, men ellers skal det ha vært kun militært personell involvert.

Skyting flere steder
Militærbasen er USAs største base, og nærmere 40 000 soldater er stasjonert her. Basen er nå stengt ned og alle oppfordres til å holde seg innendørs, ifølge CBS11.

Skolene i området er også stengt ned.

Ifølge radiostasjonen KXXV meldte først at skytingen skal ha skjedd i en sportshall for soldatene. Talsmann for hæren ved Pentagon, Nathan Banks, sier at det har vært to skyteepisoder - på et personalsenterder rekrutter ble tatt inn, og på et teater, ifølge CBS.

Brannvesenet i Nolanville sier at de er bedt om å komme til stedet med alt tilgjengelig redningspersonell. Darnall militærsykehus sier at flere ofre er kommet inn til dem. FBI er også tilkalt.

Ifølge BBC sier pressetalsmann Robert Gibbs i Det hvite hus at president Barack Obama har blitt opplyst om hendelsen.

- Grusomt og sjokkerende
I en uttalelse til CBS sier senator Kay Bailey Hutchison at hun er sjokkert over skyteepisoden. Hun antyder også at alle de døde er militært personell. Hun sier til flere medier at 30 personer er skadd.

- Jeg er sjokkert over voldsutbruddet ved Fort Hood som har kostet sju modige medlemmer av våre militærstyrker livet, og som har skadet andre alvorlig, sier senatoren.

En soldat stasjonert ved Fort Hood sier til BBC at han hørte en annonsering over høyttalerne og så at folk løp innover.

- Vi har det greit hos oss, men vi hører om dødsfall. Det er grusomt og veldig sjokkerende, sier soldaten.

Dagbladet.no kommer med mer. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media