BRANN: Minst 12 mennesker mistet livet i en brann i bydelen Bronx i New York natt til fredag. Video: CNN, NTB Scanpix Vis mer

Minst tolv omkom i brann i New York

Et ett år gammelt barn blant de omkomne.

Minst 12 mennesker, deriblant et ett år gammelt barn, har mistet livet, og 15 er skadd i en brann i bydelen Bronx i New York, ifølge en talsmann for byens borgermester.

- Ubeskrivelig tragedie

Myndighetene frykter at dødstallene kan stige.

- Fire personer er kritisk skadd og kjemper for livene sine nå, sier ordfører Bill de Blasio, ifølge New York Post.

Brannen beskrives som den verste i byen på over 25 år.

- Vi er på stedet for en ubeskrivelig tragedie midt i høytida, et tidspunkt der familier samler seg. I kveld, her i Bronx, har familier blitt revet fra hverandre. Dette er den verste branntragedien vi har sett i denne byen på minst et kvart århundre, sier de Blasio.

Rundt 170 brannmenn arbeidet i temperaturer ned mot 10 minusgrader for å redde folk ut av bygningen.

SLUKKING: Rundt 170 brannmenn jobbet for å få slukket brannen. Foto: FDNY / Handout via REUTERS / NTB scanpix
SLUKKING: Rundt 170 brannmenn jobbet for å få slukket brannen. Foto: FDNY / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Bilder av brannen, som ble meldt like før klokka 19 torsdag kveld, syntes å tyde på at ilden var under kontroll. Ingen røyk eller flammer var synlige, men vinduer i noen av de øvre etasjene var knust og svarte.

- Røyken var voldsom og folk ropte «Kom deg ut!». Jeg hørte en kvinne rope: «Vi er fanget, hjelp!», sa øyevitnet Jamal Flicker.

Defekt røykvarsler

Brannen skal ifølge New York Times ha oppstått i 1. etasje, og spredde seg raskt opp gjennom bygningen. De omkomne skal ha bodd i flere forskjellige etasjer.

Bygningen, som var bygget av gips og murstein, var ikke brannsikker, og ble bygget i 1916. Den hadde mer enn 20 boenheter.

Ifølge New York Times var det registrert seks brudd på bygningsforskriftene ved bygningen. Ett av bruddene dreide seg om en defekt røykvarsler i første etasje, altså etasjen der det begynte å brenne.

Bronx har en mørk brannhistorie. Begge de to dødeligste brannene før denne har skjedd i bydelen. I 2007 omkom ti personer i en brann i bydelen, og i 1990 døde 87 mennesker i en brann i en klubb i Bronx.

(Dagbladet/NTB)