Minst tolv omkom i brann i New York

Et ett år gammelt barn blant de omkomne.

BRANN: Minst 12 mennesker mistet livet i en brann i bydelen Bronx i New York natt til fredag. Video: CNN, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 12 mennesker, deriblant et ett år gammelt barn, har mistet livet, og 15 er skadd i en brann i bydelen Bronx i New York, ifølge en talsmann for byens borgermester.

- Ubeskrivelig tragedie

Myndighetene frykter at dødstallene kan stige.

- Fire personer er kritisk skadd og kjemper for livene sine nå, sier ordfører Bill de Blasio, ifølge New York Post.

Brannen beskrives som den verste i byen på over 25 år.

- Vi er på stedet for en ubeskrivelig tragedie midt i høytida, et tidspunkt der familier samler seg. I kveld, her i Bronx, har familier blitt revet fra hverandre. Dette er den verste branntragedien vi har sett i denne byen på minst et kvart århundre, sier de Blasio.

Rundt 170 brannmenn arbeidet i temperaturer ned mot 10 minusgrader for å redde folk ut av bygningen.

SLUKKING: Rundt 170 brannmenn jobbet for å få slukket brannen. Foto: FDNY / Handout via REUTERS / NTB scanpix
SLUKKING: Rundt 170 brannmenn jobbet for å få slukket brannen. Foto: FDNY / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Bilder av brannen, som ble meldt like før klokka 19 torsdag kveld, syntes å tyde på at ilden var under kontroll. Ingen røyk eller flammer var synlige, men vinduer i noen av de øvre etasjene var knust og svarte.

- Røyken var voldsom og folk ropte «Kom deg ut!». Jeg hørte en kvinne rope: «Vi er fanget, hjelp!», sa øyevitnet Jamal Flicker.

Defekt røykvarsler

Brannen skal ifølge New York Times ha oppstått i 1. etasje, og spredde seg raskt opp gjennom bygningen. De omkomne skal ha bodd i flere forskjellige etasjer.

Bygningen, som var bygget av gips og murstein, var ikke brannsikker, og ble bygget i 1916. Den hadde mer enn 20 boenheter.

Ifølge New York Times var det registrert seks brudd på bygningsforskriftene ved bygningen. Ett av bruddene dreide seg om en defekt røykvarsler i første etasje, altså etasjen der det begynte å brenne.

Bronx har en mørk brannhistorie. Begge de to dødeligste brannene før denne har skjedd i bydelen. I 2007 omkom ti personer i en brann i bydelen, og i 1990 døde 87 mennesker i en brann i en klubb i Bronx.

(Dagbladet/NTB)