Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst tolv skadd i tysk nynazibråk

Ti av de skadde er politifolk.

Nynazister samler seg til demonstrasjon i byen Dortmund i de vestlige delene av Tyskland. Minst tolv mennesker ble skadd i sammenstøt mellom nynazistene og antinazister i Dortmund natt til søndag, og nesten 300 personer ble anholdt. Tyske høyreekstremister blir jevnlig møtt med motdemonstrasjoner, når de holder møter eller demonstrasjonmarsjer. Foto: REUTERS / Ina Fassbender / SCANPIX
Nynazister samler seg til demonstrasjon i byen Dortmund i de vestlige delene av Tyskland. Minst tolv mennesker ble skadd i sammenstøt mellom nynazistene og antinazister i Dortmund natt til søndag, og nesten 300 personer ble anholdt. Tyske høyreekstremister blir jevnlig møtt med motdemonstrasjoner, når de holder møter eller demonstrasjonmarsjer. Foto: REUTERS / Ina Fassbender / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv mennesker er skadd i sammenstøt mellom nynazister og antinazister i byen Dortmund vest i Tyskland. Ti av de skadde er politifolk.


Nesten 300 personer ble anholdt etter urolighetene natt til søndag, der demonstranter kastet stein og kinaputter mot politiet. Mange politibiler ble skadd i gatebråket, opplyste talsmenn for myndighetene.

Rundt 700 nynazister var lørdag kveld kommet sammen på en parkeringsplass i Dortmund, der de hadde tillatelse fra politiet til å holde møte. Mellom 2.000 og 3.000 antinazister samlet seg til motdemonstrasjon.

Lederen for miljøvernpartiet De grønnes gruppe i byrådet i Dortmund, Mario Krüger, var blant de skadde i sammenstøtene. Han ble truffet i hodet da antinazistene kastet brustein mot politiet, fortalte Krüger til nyhetsbyrået DPA.

Nynazister holder ofte møter under politiets beskyttelse i tyske byer, i ly av lovens bestemmelser om ytringsfrihet. De blir like ofte møtt av motdemonstranter som mener høyreekstremistene er en trussel mot demokratiet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling