Nynazister samler seg til demonstrasjon i byen Dortmund i de vestlige delene av Tyskland. Minst tolv mennesker ble skadd i sammenstøt mellom nynazistene og antinazister i Dortmund natt til søndag, og nesten 300 personer ble anholdt. Tyske høyreekstremister blir jevnlig møtt med motdemonstrasjoner, når de holder møter eller demonstrasjonmarsjer. Foto: REUTERS / Ina Fassbender / SCANPIX
Nynazister samler seg til demonstrasjon i byen Dortmund i de vestlige delene av Tyskland. Minst tolv mennesker ble skadd i sammenstøt mellom nynazistene og antinazister i Dortmund natt til søndag, og nesten 300 personer ble anholdt. Tyske høyreekstremister blir jevnlig møtt med motdemonstrasjoner, når de holder møter eller demonstrasjonmarsjer. Foto: REUTERS / Ina Fassbender / SCANPIXVis mer

Minst tolv skadd i tysk nynazibråk

Ti av de skadde er politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv mennesker er skadd i sammenstøt mellom nynazister og antinazister i byen Dortmund vest i Tyskland. Ti av de skadde er politifolk.


Nesten 300 personer ble anholdt etter urolighetene natt til søndag, der demonstranter kastet stein og kinaputter mot politiet. Mange politibiler ble skadd i gatebråket, opplyste talsmenn for myndighetene.

Rundt 700 nynazister var lørdag kveld kommet sammen på en parkeringsplass i Dortmund, der de hadde tillatelse fra politiet til å holde møte. Mellom 2.000 og 3.000 antinazister samlet seg til motdemonstrasjon.

Lederen for miljøvernpartiet De grønnes gruppe i byrådet i Dortmund, Mario Krüger, var blant de skadde i sammenstøtene. Han ble truffet i hodet da antinazistene kastet brustein mot politiet, fortalte Krüger til nyhetsbyrået DPA.

Nynazister holder ofte møter under politiets beskyttelse i tyske byer, i ly av lovens bestemmelser om ytringsfrihet. De blir like ofte møtt av motdemonstranter som mener høyreekstremistene er en trussel mot demokratiet.

(NTB)