SOM TITANIC:  - Det var som en scene fra Titanic, sa en passasjer, Maria Parmegiani (AP Photo/Gregorio Borgia)
SOM TITANIC: - Det var som en scene fra Titanic, sa en passasjer, Maria Parmegiani (AP Photo/Gregorio Borgia)Vis mer

Minst tre døde etter cruise-ulykke

Det letes fremdeles etter savnede etter at 3.200 passasjerer og et mannskap på 1000 måtte evakueres da italiensk cruiseskip gikk på grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgermesteren på øya Giglio dit passasjerene ble brakt, frykter at flere kan ha omkommet siden det har vært vanskelig å evakuere de siste fra skipet, melder NTB.

Minst tre døde Det er knyttet usikkerhet til hvor mange som er omkommet etter luksusskip-ulykken, men foreløpig skal tre personer være bekreftet omkommet, melder BBC.

Hjertestans
En av dem som døde, var en 70 år gammel mann som fikk hjertestans da han hoppet ned i det kalde vannet. Rundt 30 mennesker er skadd, to av dem alvorlig, og flere er savnet.

Ulykken skjedde i 20-tiden fredag kveld da Costa Concordia gikk på en sandbanke utenfor Italias vestkyst. Etter grunnstøtingen fikk skipet en slagside på 20 grader og begynte å ta inn vann, ifølge italienske medier.

Som på Titanic Passasjerene ble fraktet i livbåter til Giglio som ligger nær ulykkesstedet. Noen av dem fikk panikk og hoppet i havet, melder nyhetsbyrået ANSA.

- Det var som en scene fra Titanic, sa en passasjer, Maria Parmegiani.

De som endte i sjøen, ble plukket opp av kystvaktens livbåter mens helikoptre med søkelys hjalp til med søkingen i nattemørket.

. En stor redningsaksjon ble satt i gang av kystvakten, og de fleste av passasjerene ble snart evakuert og fraktet til land. Klokka 2 natt til lørdag befant rundt 200 personer seg ennå om bord på skipet

Kraftig brak Passasjerene hørte et kraftig brak og ble først fortalt at skipet måtte stanse på grunn av tekniske problemer. Siden ble de bedt om å ta på seg livbelter og gå i båtene.

Svenske Aftonbladets medarbeider Ingalill Mosander, som befant seg om bord, forteller om panikk og dårlig organisering da skipet gikk på grunn.

 EVAKUERTE:  3200 passasjerer samt skipets mannskap på 1000 måtte evakueres da skipet begynte å ta inn vann. EPA/Peter HonvehlmannEPA/ENZO RUSSO
EVAKUERTE: 3200 passasjerer samt skipets mannskap på 1000 måtte evakueres da skipet begynte å ta inn vann. EPA/Peter HonvehlmannEPA/ENZO RUSSO Vis mer

- Det ble kullsvart, og så utbrøt det fullstendig panikk, sier hun og legger til at skipet var begynt å synke litt over midnatt natt til lørdag.

Mosander sier at passasjerene ennå ikke har fått noen offisiell forklaring på hva som har skjedd, og at alt var svært dårlig organisert om bord etter grunnstøtingen.

En annen passasjer fortalte at de spiste middag da lyset gikk og de plutselig hørte et stort brak. Alt bestikket falt på gulvet.

Må innkvartere tusener Borgermesteren på den lille øya Giglio måtte jobbe overtid for å finne tak over hodet for tusener av mennesker, inkludert gravide kvinner og barn.

- Det er full krise her, vi prøver å finne plasser til dem overalt der det er mulig: i barnehager, skoler, hoteller, ethvert sted med tak, sier Sergio Ortelli. Noen er også blitt innkvartert i kirken.

Det nesten 300 meter lange Costa Concordia startet middelhavscruiset i den italienske havna Savona og besøkte fredag Civitavecchia. Det skulle videre blant annet til Palermo, Palma, Barcelona og Marseille.

Skipet har kapasitet for 3.780 passasjerer og et mannskap på rundt 1.000. Blant passasjerene var det rundt 1.000 italienere, 500 tyskere, 150 franskmenn og også noen svensker.

 PANIKK:  - Det ble kullsvart, og så utbrøt det fullstendig panikk, sier Svenske Aftonbladets medarbeider Ingalill Mosander. (AP Photo/Giorgio Fanciulli, Giglionews.it)
PANIKK: - Det ble kullsvart, og så utbrøt det fullstendig panikk, sier Svenske Aftonbladets medarbeider Ingalill Mosander. (AP Photo/Giorgio Fanciulli, Giglionews.it) Vis mer

Cruiseskip-selskapet etterforsker nå årsaken til ulykken, melder Reuters.