OPPTØYER: Opptøyene som startet da noen hundre mennesker gikk løs på muren utenfor den israelske ambassaden i Kairo har ført til mange hundre skadde og minst tre døde. Foto: SCANPIX/REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
OPPTØYER: Opptøyene som startet da noen hundre mennesker gikk løs på muren utenfor den israelske ambassaden i Kairo har ført til mange hundre skadde og minst tre døde. Foto: SCANPIX/REUTERS/Amr Abdallah DalshVis mer

Minst tre døde etter gatekamper i Kairo

I alt 837 mennesker ble skadd, opplyser helsemyndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge BBC brukte politiet tåregass og pansrede biler mot demonstrantene som kastet brannbomber og stein i natt i Kairo.

Helsemyndighetene i Egypt opplyser om at tre er bekreftet døde, en av dem skal ha fått hjertestans under demonstrasjonene.

Reddet ut Demonstrasjonen startet i går da noen hundre demonstranter gikk fra en protest utenfor Tahir-palasset mot den israelske ambassaden. De rev ned muren utenfor ambassaden og tok seg inn i bygget.

Seks ansatte ved ambassaden måtte reddes ut av kommandosoldater, skriver BBC.

Krigssone Vitner forteller at det i natt så ut som en krigssone i gatene i Kairo i natt, i morges var det fremdeles flere hundre i gatene i Kairo.

Dette er det andre angrepet på den israelske ambassaden etter at fem egyptiske grensevakter ble drept i en israelsk militæroperasjon for en måned siden.

Israel sa ifølge BBC at det var synd at de fem døde, men tok ikke på seg ansvaret for deres død.

Fredsavtale Egypt og Israel har fredsavtale fra 1979, som har blitt satt på prøve flere ganger etter at Hosni Mubarak ble tvunget til å gå av.

Israels ambassadør har forlatt Kairo sammen med andre viktige ansatte ved ambassaden, og Israel vurderer hvordan de skal reagere på angrepene.

Israelske myndigheter er av sikkerhetsgrunner forsiktig med å si noe om hvordan de skal svare på angrepene.