Minst tre døde etter togulykke i Belgia

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer døde og ni ble skadd da et passasjertog smalt inn i et godstog som sto på samme spor utenfor den belgiske byen Liège søndag kveld.

Ifølge kringkasteren RTL holdt passasjertoget en fart på 90 kilometer i timen da det smalt inn i bakdelen av godstoget, som sto stille ved Hermalle-sous-Huy, rundt 20 kilometer vest for Liège.

- Passasjertoget er i en sørgelig tilstand. Vi er veldig heldige som ikke fikk flere ofre, sier ordfører i kommunen Saint-Georges-sur-Meuse, Francis Dejon, på en pressekonferanse.

Det ble først meldt at over 40 mennesker ble skadd i ulykken, men belgiske myndigheter opplyste natt til mandag at det nå at det dreier seg om ni personer. For enkelte av de skadde er tilstanden kritisk.

Sporet av 27 andre passasjerer var involvert i ulykken, som skjedde rundt klokken 23 søndag kveld, og flere av dem er allerede sendt hjem.

Passasjertoget kjørte med totalt seks vogner, hvorav to av dem sporet av og veltet over på siden da kollisjonen skjedde. Den første vognen ble bøyd i sammenstøtet, opplyser Dejon. Redningsarbeidere brukte opptil tre timer på å få ofre løs fra vraket.

Pårørende som kom til ulykkesstedet på leting etter sine kjære, ble natt til mandag tilbudt overnatting i et kloster i nærheten.

På samme spor Jernbaneoperatøren Infrabel bekrefter at de to togene befant seg på samme spor da det gikk galt, og at passasjertoget kjørte inn i godstoget. Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent, men undersøkelser pågår.

En Infrabel-talsmann opplyser ifølge DPA at et lynnedslag hadde rammet strekningen tidligere søndag, og det nasjonale jernbaneselskapet SCNB tvitret sent søndag at det var utført reparasjonsarbeid på et signal i området.

TRE DØDE: Tre personer døde og ni ble skadd da et passasjertog kolliderte med et godstog i går kveld. Foto: AFP/JOHN THYS/NTB Scanpix
TRE DØDE: Tre personer døde og ni ble skadd da et passasjertog kolliderte med et godstog i går kveld. Foto: AFP/JOHN THYS/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge avisen L'Avenir skal reparasjonsarbeidet ha ført til at togtrafikken var innskrenket til ett spor, men dette er ikke offisielt bekreftet.

- Vi prioriterer å ta oss av ofrene, sier Infrabel og Belgias nasjonale jernbaneselskap SNBC i en uttalelse, ifølge AFP.

SNBC opplyser at de vil delta i etterforskningen, og en talskvinne sier at det kan ta flere dager å rydde jernbanesporene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram