NABOBYGG:  Et islamsk museum i nabolaget til hovedpolitistasjonen i Kairo ble også påført store skader av bilbomben fredag morgen.Foto: Amr Abdallah Dalsh, REUTERS/NTB Scanpix.
NABOBYGG: Et islamsk museum i nabolaget til hovedpolitistasjonen i Kairo ble også påført store skader av bilbomben fredag morgen.Foto: Amr Abdallah Dalsh, REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer

Minst tre drept av bilbombe i Kairo

Utenfor politihovedkvarteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre personer er drept og 35 såret i en bombeeksplosjon rettet mot politihovedkvarteret i Egypts hovedstad Kairo, melder egyptisk TV.

Det ble hørt skudd i området etter eksplosjonen tidlig fredag morgen.

Svart røyk steg opp over sentrum av byen etter at bilbomben ble utløst.

Fasaden på politihovedkvarteret skal være helt ødelagt.

— Det var en bilbombe, sier innenriksdepartementets talsmann Hany Abdel Latif til nyhetsbyrået AFP.Det ble hørt skudd i området etter eksplosjonen tidlig fredag morgen.

Alle vinduer sprengt Eksplosjonen sendte en svart røyksky opp over sentrum av byen. Fasaden på politihovedkvarteret skal være helt ødelagt med alle vinduer sprengt. En metallport ble blåst i stykker, og selve husveggen sterkt skadd.

Opprørspoliti trengte tilbake en folkemengde på flere hundre som hadde strømmet til for å se etter eksplosjonen. Noen av dem ropte slagord mot Det muslimske brorskap.

Islamister har økt angrepene mot myndighetene etter at president Mohamed Mursi ble avsatt og fengslet i fjor sommer.

Det muslimske brorskap har benektet å ha forbindelser til angrepene, men er blitt svartelistet som terrorgruppe etter at 15 ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg utenfor en politistasjon nord for Kairo i desember. En al-Qaida-inspirert gruppe som kaller seg Ansar Beit al-Maqdis tok på seg ansvaret for det attentatet.

Torsdag ble fem egyptiske politimenn skutt og drept av maskerte menn på motorsykkel 80 kilometer sør for Kairo.

(NTB-AFP-Reuters-DPA).