USA:

Minst tre drept i masseskyting

Tre personer er bekreftet døde og elleve er skadd etter en masseskyting i Philadelphia. En ny fatal skytehendelse skal ha skjedd i området bare timer etter masseskytingen.

MASSESKYTING: Politiet i Philadelphia etterforsker nattens masseskyting. Foto: Michael Perez/AP
MASSESKYTING: Politiet i Philadelphia etterforsker nattens masseskyting. Foto: Michael Perez/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skytingen fant sted rundt midnatt lokal tid, dvs. i 06-tida norsk tid, i et utelivsstrøk i byen.

Det melder 6 ABC.

Da politiet ankom åstedet ved krysset mellom Third Street og South Street, så de flere personer skyte inn i en folkemengde. En politimann avfyrte så tre skudd mot en av de mistenkte, men det er uklart om han traff vedkommende, opplyser politiet på en pressekonferanse.

En av skytterne skal deretter ha lagt ned våpenet sitt, ifølge politiet.

- Takket være denne modige politibetjenten la skytteren ned våpenet sitt og rømte. Han er en av dem vi leter etter, sier politiinspektør Pace i Philadelphia-politiet.

Søndag ettermiddag norsk tid er det fremdeles ikke meldt om pågrepne etter hendelsen.

Rundt to timer etter masseskytingen fikk politiet meldinger om en ny skyting, to kvartaler nord for South Street. 50 minutter etter ble en bevisstløs mann funnet et stykke unna med flere skuddsår.

Han ble bekreftet død ved ankomst på sykehuset. Politiet mener at hendelsen har en sammenheng med masseskytingen på South Street.

Det skriver The Philadelphia Inquirer.

- Hørte skrik

- Da det startet, trodde jeg ikke det skulle slutte. Det var skriking, jeg bare hørte skrik, sier Joe Smith (23) til The Philadelphia Inquirer.

Politiet ber folk holde seg unna det aktuelle området.

Ifølge Inquirer-journalist Max Marin har politiet nå stengt av hele området.

- Det er et spor av det som virker å være blod som slanger seg langs fortauet foran [butikken] Rita's Water Ice, skriver han.

Avisa har også intervjuet en bartender som skulle til å stenge da han hørte skudd.

- Folk kom inn fra gata med blodsprut på skoene. Vi fant fram våte servietter som vi ga til folk. Det var kaos, skal en skjelven Eric Walsh ha sagt til avisa.

- Flere hundre i området

Ingen er så langt pågrepet, men to halvautomatiske våpen er funnet på åstedet.

De drepte er to menn og en kvinne. Alle er truffet av flere skudd.

Politiet prøver nå å få tak i overvåkingsvideo i arbeidet for å identifisere gjerningspersonene.

FANGET PÅ FILM: Jason Lusk filmet skuddramaet i Memphis der en person er død og minst 12 er skadet etter en masseskyting. Video: Lusk/AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Ifølge politiet var det flere patruljer i nærheten da skytingen skjedde, da området beskriver som et travelt utelivsområde.

- Det var flere hundre som hygget seg i South Street, som det er hver helg, da skytingen skjedde, sier politiinspektør Pace i en uttalelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer