Minst tre drept og flere skadd i skyting på kjøpesenter i Tel Aviv

Politiet skriver at det var to gjerningspersoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst tre personer er drept og flere er skadd i en skyteepisode ved et kjøpesenter i Tel Aviv i Israel, melder BBC.

Polititalsperson Meirac Lapidot sier til nyhetsbyrået AP at angrepet skjedde på et populært marked, og at det så langt tyder på at «minst to terrorister» sto bak.

«Nøytralisert» Hun sier også at begge gjerningspersonene ble «nøytralisert». Begge skal ha blitt skutt, og minst én av dem skal fortsatt være i live

Øyenvitner forteller at gjerningsmennene først ble overmannet da de gikk tom for ammunisjon, skriver NTB.

Mobilopptak fra stedet viser en politimann som skyter mot en av angriperne mens folk i nærheten skriker i panikk.

Angrepet skjedde i et område med barer og restauranter, i nærheten av en politistasjon, forsvarsdepartementet og hærens hovedkvarter i Tel Aviv, skriver NTB.

FLERE SKADD: En israelsk politimann gjennomsøker kjøpesenteret der flere ble skutt og skadd i dag. Foto: REUTERS/Baz Ratner
FLERE SKADD: En israelsk politimann gjennomsøker kjøpesenteret der flere ble skutt og skadd i dag. Foto: REUTERS/Baz Ratner Vis mer

Både politiet og et sykehus i byen bekrefter at tre personer er drept. Minst fem andre skal være såret. En talsperson for politiet sier gjerningsmennene åpnet ild på to forskjellige steder i nærheten av Sarona-markedet.

- Kledd ut Minst én av angriperne var utkledd som en ultraortodoks jøde med svarte klær og hatt, ifølge en israelsk TV-kanal.

Den israelske politikeren Amir Ohana har opplyst at gjerningsmennene er palestinere fra byen Hebron på den okkuperte Vestbredden, ifølge avisa Jerusalem Post.

Det siste halvåret har en lang rekke palestinere angrepet israelere på Vestbredden og i Israel. 204 palestinere og 28 israelere er blitt drept i forbindelse med angrep og sammenstøt, skriver NTB.
 
Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram