Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst tre knivdrept i Glasgow - mistenkt skutt

En politibetjent er knivstukket og tre sivile skal være drept ved et hotell i sentrum av Glasgow, melder BBC. - Hotellet var dekket av blod, sier et vitne.

POLITIOPPBUD: Bilder fra stedet viser et stort politioppbud i sentrum av Glasgow. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

BBC skriver at tre personer ble knivstukket på trappa til et hotell i sentrum av byen fredag ettermiddag, og at alle tre skal ha dødd av skadene.

- Jeg så personer løpe ut fra hotellet, mens politiet skrek: «Hold hendene i været, hold dem i været!», sier et vitne Sky News har snakket med.

Et annet vitne sier til kanalen at hen kunne se «flere blodige personer» bli fraktet ut fra hotellet på båre. Også Daily Record har snakket med et vitne på stedet, som beskriver hotellet som «dekket av blod».

POLITIOPPBUD: Bilder fra stedet viser et stort politioppbud i sentrum av Glasgow. Foto: Reuters / NTB scanpix
POLITIOPPBUD: Bilder fra stedet viser et stort politioppbud i sentrum av Glasgow. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Det er tre sivile som skal være drept, melder avisa, som er en av Skottlands største. En politibetjent er blant de knivstukkede, bekrefter politiet siden i en uttalelse. Vedkommende skal være kritisk skadd, men stabil. Han er sendt til sykehus.

Ifølge Daily Record er også ytterligere fem personer sendt til sykehus med skader. Samtlige av dem skal være menn og henholdsvis 17, 18, 20, 38 og 53 år gamle.

DREPTE: Flere skal være drepte og skadde etter hendelsen, blant dem en politibetjent. Foto: Reuters / NTB scanpix
DREPTE: Flere skal være drepte og skadde etter hendelsen, blant dem en politibetjent. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Mistenkte drept

En gjerningsmann er skutt og drept etter hendlesen, bekrefter politiet videre i uttalelsen. Politiet skriver at de fremdeles jobber på stedet.

Personer som jobber i nærheten av åstedet, er blitt bedt om å holde seg inne og låse dørene fredag ettermiddag. Flere veier er sperret av i forbindelse med hendelsen.

Bilder fra stedet viser et stort politioppbud som befinner seg i West George Street, i sentrum av den skotske byen.

Foranledningen til hendelsen er foreløpig ikke kjent.

Bilder fra hotellet der knivstikkingen fant sted, tyder også på at flere personer er pågrepet i forbindelse med drapene. Minst to personer blir tilsynelatende ført ut av bygget i håndjern.

PÅGREPET: En av de to personene som ble ført ut av hotellet i håndjern. Foto: AFP / NTB Scanpix
PÅGREPET: En av de to personene som ble ført ut av hotellet i håndjern. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det er foreløpig ingen opplysninger om hvorvidt de er antatt å være gjerningspersoner.

Johnson: - Forferdelig

Storbritannias statsminister Boris Johnson er orientert om hendelsen. Han skriver i en Twitter-melding at hans tanker går til ofrene og de pårørende.

Han takker også nødetatene som jobber med saken.

- Det er forferdelig å høre om det som har skjedd, og det er svært triste nyheter fra Glasgow. Takk til de tapre menneskene som jobber på stedet, skriver Johnson.

Også Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon er orientert. Hun beskriver situasjonen som «forferdelig», og uttrykker, i likhet med Johnson, sin dypeste medfølelse med de involverte.

- Vær så snill å hjelp helsepersonalet på stedet slik at de får gjøre jobben sin - hold dere unna området og ikke spre informasjon som ikke er offentlig bekreftet, skriver Sturgeon på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!