Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst tre omkom i stor eksplosjon på olje-anlegg i Mexico

40 personer er skadd, ifølge oljeselskap.

EVAKUERT: Flere hundre personer har blitt evakuert etter en eksplosjon på et oljeanlegg i Veracruz i Mexico natt til torsdag. Foto: Departementet for offentlig sikkerhet i Veracruz
EVAKUERT: Flere hundre personer har blitt evakuert etter en eksplosjon på et oljeanlegg i Veracruz i Mexico natt til torsdag. Foto: Departementet for offentlig sikkerhet i Veracruz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst tre arbeidere er omkommet og over 100 skadd i en stor eksplosjon på et oljeanlegg i Coatzacoalcos i den meksikanske delstaten Veracruz onsdag kveld, ifølge BBC.

Rundt 2000 personer er evakuert fra de nærliggende områdene, etter eksplosjonen som skal ha blitt hørt hele 10 kilometer unna.

Guvernøren i Veracruz, Javier Duarte, melder på Twitter at flere hundre personer er evakuert fra de nærliggende områdene. Han bekrefter også at minst tre personer er omkommet.

Anlegget eies av det statlige oljeselskapet Pemex og driftes av selskapet Mexichem. Ifølge selskapet er minst 136 arbeidere skadd og tre døde etter ulykken. 88 av de skadde er innlagt på sykehus.

Ulykken skjedde rundt klokka 15.30, lokal tid. Eksplosjonen skal ha blitt merket i hele området, og bilder viser en enorm røyksky som er synlig på flere kilometers avstand. 

Departementet for offentlig sikkerhet i Veracruz, ber publikum om å holde seg unna området. 

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart