ULYKKESBÅTER: Flåtene på bildet skal ha vært noen av de som ble brukt da ulykken skjedde. Omstendighetene er ennå uklare. Foto: Døla-Bilde / Hans Bårdløkken / SCANPIX
ULYKKESBÅTER: Flåtene på bildet skal ha vært noen av de som ble brukt da ulykken skjedde. Omstendighetene er ennå uklare. Foto: Døla-Bilde / Hans Bårdløkken / SCANPIXVis mer

Minst tre omkommet i raftingulykke

Leter ennå etter folk i elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre personer er bekreftet omkommet i en raftingulykke i elva Sjoa i Oppland. En personer er i tillegg reddet opp av elva i live.

I 17-tida lette politi og redningsmannskaper ennå etter en femte person som skal ha havnet i vannet, men antallet som er savnet er uklart.

- Tre personer er omkommet. En person er hentet opp, vedkommende er forkommet, men i live, sier operasjonsleder i Gudbranndsdalen politidistrikt Arne Strøm.

De døde var ukrainere, i et følge på 13 personer, både kvinner og menn. Ifølge NTB brukte gruppen totalt seks tomannsflåter i elva, og flere av disse skal ha veltet i strykene.

Snakker ikke engelsk De involverte i ulykken snakker ikke engelsk, noe som skapte ytterligere vanskeligheter i redningsoperasjonen i ettermiddag.

- Vi har store problemer med å få kommunisert med dem, forteller operasjonslederen.

Så vidt politiet har brakt på det rene, tilhører ukrainerne ingen organisert gruppe, i alle fall ingen i regi av norske kommersielle aktører.

ULYKKESSTEDET: Velten skal ha skjedd her, ved Ridderspranget. Skuelystne samlet seg i ettermiddag ved stedet. Foto: Døla-Bilde / Hans Bårdløkken / SCANPIX
ULYKKESSTEDET: Velten skal ha skjedd her, ved Ridderspranget. Skuelystne samlet seg i ettermiddag ved stedet. Foto: Døla-Bilde / Hans Bårdløkken / SCANPIX Vis mer

Politiet fikk melding om ulykken klokka 13. En omfattende redningsaksjon pågår på stedet.

- Vi har store ressurser på stedet. Helikoptre, Røde Kors, brannvesenet og flere raftingselskaper søker i elva, sier Strøm.

To båter funnet Det er funnet to tomme båter over Ridderspranget.

- Hva dette betyr vet vi ikke, men det medfører at vi også må søke over Ridderspranget. Det kan være folk som henger i grener ved elva, sier Strøm.

Ifølge leder for Raftingselskapene på Sjoa (RSE), er strekningen der ulykken skjedde så vanskelig at den ikke benyttes til kommersiell bruk.

Det var unormalt mye vann i elva lørdag, noe som øker vanskelighetsgraden betydelig. Ifølge Sjoa Rafting ble en rekke kommersielle turer lenger ned i elva innstilt på grunn av den høye vannføringen.

REDNINGSAKSJON:  Politiet leder nå en omfattende leting etter ande mulige savnede. Foto: Einar Almehagen/Gudbrandsdølen Dagningen
REDNINGSAKSJON: Politiet leder nå en omfattende leting etter ande mulige savnede. Foto: Einar Almehagen/Gudbrandsdølen Dagningen Vis mer

- Varmen i det siste har ført til en del snøsmeling, men elva var sunket en del siden i går, opplyser politiets operasjonsleder.

• Har du tips eller bilder? Ring oss på 24 00 00 00, send mail til 2400@db.no eller mms til 2400.